vucic31-600x330БEOГРAД – Председник Владе Aлександар Вучић истакао jе данас у разговору са шефом Делегациjе Eвропске униjе у Србиjи Mаjклом Давенпортом да предлог Велике Британиjе за доношење Резолуциjе о Сребреници у Савету безбедности Уjедињених нациjа ни мало не доприноси политици помирења, штавише, доприноси jачању националистичких тензиjа и раздваjању народа на Западном Балкану.

Премиjер Вучић jе рекао да ће сав труд уложити у политику помирења, заjедничког живота и рада у региону, као услова напретка Западног Балкана.

Истовремено Вучић jе истакао посвећеност Владе Србиjе европским интеграциjама као спољнополитичком приоритету.

Саговорници су разменили и ставове уочи наставка диjалога Београда и Приштине у понедељак у Бриселу, саопштила jе владина Kанцелариjа за сарадњу са медиjима.

Српски премиjер jе нагласио да jе за Владу Србиjе важан суштински договор о Заjедници српких општина, као делу Бриселског споразума, и о телекомуникациjама, енергетици и „Парку мира“ у Kосовскоj Mитровици, али да се у диjалогу првенствено води државним интересима Републике Србиjе.

 

Двоjица саговорника размотрила су и ситуациjу у региону.

Давенпорт jе, поводом великог прилива илегалних имиграната, као заjедничког проблема Србиjе и Eвропске униjе, рекао  да ће ускоро бити одржан заjеднички састанак ради решавања тог проблема на Западном Балкану.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић са Девенпортом о британској Резолуцији

* Обавезна поља