aleksandar-vucic-zamisljenЊУЈОРК – Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да се неформално у згради УН у Њујорку састао са „косовским премијером“ Хашимом Тачијем, са којим је разговарао о наставку дијалога Београда и Приштине, наводећи да су се обојица сагласили да би дијалог требало наставити што пре.

„Разговарали о томе када, како и на који начин да се настави дијалог. Обојица смо изразили жељу да то буде што пре. Имамо различита мишљења по питању независности, али ја мислим да је важно да морамо да размишљамо о стабилности целог региона и да је боље да све проблеме решавамо разговором, а не на неки други начин”, рекао је Вучић за РТС.

Он је рекао да ће на вечерашњој седници Савета безбедности УН говорити о улози Србије у региону, о томе да је земља стабилизирајући фактор и гарант и симбол мира и стабилности.

„Србија на вербалне провокације не одговара, не зато што је слаба или недовољно јака, већ зато што добро осећа своју снагу. Други се дуре и љуте, а то је зато што осећају оно што је и ММФ рекао а то је да ћемо ако наставимо реформе имати здраву и успешну земљу за две или три године “, рекао је Вучић.

taci-ounОн је навео да ће у свом опширном говору у СБ говорити и о другим питањима, о томе са чим се Београд у извештају Бан Ки муна слаже а са чиме не, „зашто тражимо живот за Србе на Косову”..

Вучић је рекао да је са секретаром УН Бан Ки Муном разговарао о сарадњи те организације са Србијом, да му је захвалио на помоћи коју је УН пружио Србији после поплава, као и о позицији УНМИК-а на Косову, наставку дијалога Београда и Приштине као и решавању одређених проблема које та институција има у Србији.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић се састао са Тачијем

* Обавезна поља