vucic u nisuБЕОГРАД – Премијер Александар Вучић захвалио је данас грађанима, а посебно Београђанима, јер су с великом озбиљношћу, љубављу према свом граду и одговорношћу показали да разумеју у којој је позицији Србија истовремено поштујући различитости.

„У Београду данас није разбијено ниједно стакло, а за то су заслужни не само органи безбедности, јер се показало да држава може, хоће и уме да поштује Устав и законе, већ пре свега захвалност дугујемо веицинском делу народа који је показао велику одговорност и углавном се склонили с улица како би омгућили одржавање Параде поноса”, рекао је премнијер на ванредној конференцији за нвоинаре у Влади Србије .

Он је додао да Прајд није организован зато сто је то услов за улазак у ЕУ, нити зато што „смо наклоњенији геј популацији него Цркви”, већ зато што хоћемо да покажемо да се у држави поштују Устав и закони и права свих људи.

Пред Србијом су, како је рекао, много већи изазови од Прајда, али никада о нигде не можемо ствари да решавамо без јасних правила, а „данас смо показали да основна правила знамо да поштујемо”.

„Србију често оптужују да је друштво у настајању и да нема снаге за заштити своје грађане, а ми смо данас показали да је Србија озбиљно друаштво”, истакао је Вучић.

Србија је данас доказала да упркос различитим уверењима и погледима на свет, упркос томе што знам да већини људи није било лако, показала је да је земља пристојних људи.

„Оно што свима могу да обећам, а то је да ће Устав и закон важити једнако за све у Србији”, поновио је премијер.

Истакавши посебно да је захвалан младим људима, који су углавном против оваквих скупова какав је Прајд, а овог пута су остали код кућа, Вучић је рекао да је то доказ да су желели да чувају свог град водећи бригу о будућности.

„На то сам веома поносан, нема ниједне кривичне пријаве, ми доказа ни за једно кривично дело немамо, било је тек неколико прекршаја, а то је нешто што треба да нам служи на част”, закључио је Вучић.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић се „захвалио“ грађанима

* Обавезна поља