Litija protiv parade 2014Присталице Покрета „Двери“ у Храму Светог Саве присуствовали су молебну после кога су кренули у шетњу београдским улицама.

Грађани који су се на позив Покрета „Двери“ окупили испред Храма Светог Саве у Београду, кренули су нешто после 17 сати у шетњу централним београдским улицама, изражавајући протест против Параде поноса.

У порти Храма Светог Саве, присталице Покрета „Двери“ окупиле су се око 16 сати носећи државне и руске заставе, док је полиција на улазу на плато превентивно претресала неке од младих особа, преноси Танјуг.

Како је најављено, учесници скупа ће централним градским улицама проћи до Саборне цркве у којој би требало да се одржи још један молебан.

Представник „Двери“ Владан Глишић рекао је пре почетка молебна да је намера тог покрета да шетњом централним београдским улицама „у духовном смислу дезинфикује град“.

„Показаћемо какво је право лице већинске Србије“, рекао је новинарима представник „Двери“ Данило Тврдишић додавши да је планирано да се шетња заврши испред Дома Народне скупштине.

Тврдишић је навео и да тај Покрет није био за насиље изразивши задовољство што су преподневна дешавања током Прајда протекла без „разбијених глава, губитка људских живота и уништавања имовине“

Он је у том контексту позитивно оценио став премијера Александра Вучића да је добро што је Прајд протекао без већих инцидената нагласивши истовремено да та манифестација никако није смела бити одржана.

„Вучић је окренуо леђа већинској вољи грађана Србије и ово је почетак краја (одржавање Прајда) исто као што је био и почетак краја режима Бориса Тадића који је 2010. године дозволио Прајд“, рекао је Тврдишић.


Извор: Р Т С

Оставите коментар

Оставите коментар на Бесмислена шетња „Двери“

* Обавезна поља