vucic-zabrinutБРИСЕЛ – Премијер Србије Александар Вучић тврди да смо у Србији уморни од стрпљења које исказујемо према Европској унији, јер смо, примећује, уложили и постигли много, а да то није изазвало одговарајуће поштовање.

„Нисмо само уложили много нашег времена, много енергије, политичке снаге у процесе који се данас одвијају, већ смо започели најтеже могуће економске реформе у Србији. Постигли смо много у дијалогу са косовским Албанцима, али онда видите да нисте довољно поштовани”, рекао је Вучић гостујући у емији „Глобал конверсејшен” ТВ станице Јуроњуз, а пренео Б92.

Говорећи о нормализацији односа с Приштином, премијер наводи да је за нас то веома велики проблем, али да ћемо наставити да разговарамо с Албанцима.

„Мој посао је да бринем о интересима државе и да урадим нешто за добробит нашег народа, а није важно да ли се то уклапа у нечији начин размишљања”, навео Вучић.

Након разговора с премијером, ауторка емисије Исабел Кумар закључила је да је Србија, иако и даље суочена с великим променама, спремна да своју будућност види у пуноправном чланству у Европској унији.

Она је иначе на свом Твитер налогу најавила да ће разговор са премијером Вучићем бити емитован вечерас.

Вучић: Европска перспектива онима који је заслужују

Премијер Србије Александар Вучић рекао је данас у Бундестагу да је Србија стуб стабилности у региону, да је Влада Србије уложила много времена и енергије да одржи и политичку и економску стабилност и да би било добро што пре показати европску перспективу онима који је заслужују.

Вучић се састао са председавајућим Одбору за европске послове Гунтером Крихбаумом и посланицима Бундестага из редова ЦДУ/ЦСУ члановима групе за Западни Балкан.

Они су разговарали о европском путу Србије и подршци Немачке у процесу евроинтеграција.

Премијер Србије је обавестио чланове Бундестага о економским реформама и достигнућима Србије у процесу придруживања Европској унији, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић – Србија уморна од чекања на ЕУ

* Обавезна поља