VUCIC, MIHAJLOVIC, GRCICЛАЗАРЕВАЦ – Први потпредседник Владе Александар Вучић изјавио је данас да солидарни порез важи за све који раде у јавном сектору и да неће да обећава, као неки, да ће бити укинут одмах после избора.

„Нисам дошао да лажем како ћемо то да урадимо дан после избора, јер је то неодговорно и неозбиљно и то говоре људи који појма немају какве су јавне финансије које су деценијама разаране и уништаване“, рекао је Вучић новинарима приликом обиласка Рударског басена „Колубара“.

Србији је потребно оздрављење и смањење фискалног дефицита, додао је, а не увећавање „да би политичари били популарнији“.

„Баш ме брига за њихову популарност“, рекао је Вучић.

Он је данас с руководством „Колубаре“ договорио да се промени неправедна расподела, и да они који раде најтеже послове не трпе, а да, с друге стране, држава добије средства потребна за нормално функционисање.

„Тражим од свих који су љути на мене, на Владу, да такве мере подрже, јер то не радимо зато што неког мрзимо већ зато што хоћемо да имамо здраву државу и економију и да то људи виде већ крајем ове и почетком следеће године“, поручио је Вучић.

Није било измене бриселског споразума

Вучић је изјавио да није било никакве измене бриселског споразума Београда и Приштине и да „ништа није договорено док све није договорено“. Вучић је, упитан да ли је договором око тога да буде један суд за седам општина измењен бриселски споразум, одговорио:

„Ма какви. Прво, није ништа измењено из бриселског споразума и није ништа договорено.“

„Има једно правило да ништа није договорено док све не буде договорено“, рекао је Вучић, коментаришући јучерашњу рунду дијалога у Бриселу којој је присуствовао.

Он је навео да му је тешко да објасни и тактику Београда јер постоје ствари које не сме јавно да каже, али и поручио да треба имати поверења у руководство Србије јер знају шта раде.

„Не знам ко је излазио са каквим изјавама, али ово је ствар коју вам кажем“, рекао је Вучић.

Нема времена за кокетирање

Вучић је изјавио да досадашњи ток кампање не може да се мери са оном из 2012. и да постоји један нормалан однос и додао да „са њим нико не кокетира, јер за тако нешто нема ни времена“. Он је рекао да не примећује да је досадашњи ток кампање прљав.

„Ми као неко, ко би требало да је био спреман, немамо ни спотове, ни плакате и за разлику од других, не обећавамо мед и млеко“, рекао је Вучић.

Он је навео да напредњаци не говоре да ће све што је лоше да укину истога дана и „да ће све са неба да нам падне – неће“. Вучић је рекао да, када буде био у кампањи, да ће говорити само оно што је план за будућност и што је реално.

„Ако то грађани буду разумели, такви ће резултати бити, а ако желе, неће благоглагољиве да чују. Немам са тим проблем“, рекао је Вучић.

Он је навео да се у сваком случају досадашњи ток кампање не може мерити са оном из 2012. и да постоји један критички и нормалан однос.

„Ниједно име нисам изговорио и не бавим се политичком конкуренцијом, већ послом који је пред нама“, рекао је Вучић.

На питање да се у медијима помиње одређено кокетирање опозиционих странака са властима, Вучић је рекао да са њим нико не кокетира.

„Са мном нико не кокетира и нема времена за кокетирање. Радим и имам друге обавезе и стварно немам времена да негде нешто демантујем и тиме се бавим“, рекао је Вучић.

Сви ће морати да плаћају солидарни порез и струју

ЛАЗАРЕВАЦ – Свих 1470 производних радника „Колубара услуге“ прећи ће у „Колубару“ и тиме решити свој статус чиме је премошћен један од највећих проблема овог рудног басена, најавио је први потпредседник техничке владе Александар Вучић приликом посете површинском копу „Тамнава-Западно поље“.

Он је током посете „Колубари“ казао да ће то омогућити да радници који су до сада радили на тешким пословима за 25.000 динара месечно, имају пристојне плате.

– Ова вест много је обрадовала ове момке. Имао сам, међутим и лошу вест, а то је да сви морају да плаћају солидарни порез и да се закон неће кршити. Влада ће наћи начин како да они који раде најтеже послове и раде ноћу мање трпе од оних који раде на лакшим редним местима – рекао је Вучић.

Он је навео да солидарни порез важи за све који раде у јавном сектору и да неће да обећава, као неки, да ће бити укинут одмах после избора.

– Нисам дошао да лажем како ћемо то да урадимо дан после избора, јер је то неодговорно и неозбиљно и то говоре људи који појма немају какве су јавне финансије које су деценијама разаране и уништаване – рекао је Вучић.

Србији је потребно оздрављење и смањење фискалног дефицита, додао је, а не увећавање „да би политичари били популарнији“.

– Баш ме брига за њихову популарност – рекао је Вучић.

Он је најавио измене закона о јавним набавкама јер се дешавало да набавке касне и то због појединаца, па је у једном тренутку било стало 60 машина.

– Као што сви морају да плаћају солирадни порез, тако и свим морају да плаћају струју. Ја разумем тешку ситуацију, али и Бујановац и Прешево ће морати да плаћају струју или је неће имати – казао је Вучић.

Он је напоменуо и да је Колубара прошле суботе оборила рекорд у производњи угља из 1988. године када је произвела 116.000 тона. Вучић је додао и да је поносан што је Колубара од минуса од 3,8 милијарди динара дошла до позитивног пословања од 800 милиона.

Колубару су, осим првог потпредседника Владе, посетили и министарка енергетике Зорана Михајловић, а дочекали су их Милорад Грчић, директор Рударског басена Колубара, Александар Обрадовић, в.д. генералног дирекота ЕПС-а и Милан Ђорђевић, председника Синдиката радника ЕПС.


Извор: Танјуг, Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић – Струју ће морати сви да плаћају

* Обавезна поља