vucic-pressns2БЕОГРАД – Лидер СНС Александар Вучић најавио је данас, након седнице председништва СНС-а, да ће Влада бити формирана 24. или 25. априла, да може имати највише 19 чланова, али да може бити и мања и да од понедељка почиње разговоре са странкама које су прешле цензус на изборима.

Он је рекао да ће најпре у понедељак разговарати са Иштваном Пастором, у уторак са Ивицом Дацићем, те да ће позвати на разговор и НДС, али то не значи да ће бити коалиције.

Кресање јавног сектора, агресивно јачање приватног

БЕОГРАД – Председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да ће нова влада бити формирана у најкраћем року, и да ће њен задатак бити спровођење структурних реформи.

То значи да ћемо водити политику добру за младе генерације, а није добра за будући резултат наше странке на неким наредним изборима, рекао је Вучић после седнице Председништва СНС о формирању будуће владе.

Коначни резултати избора саопштени су 24. марта, и ми ћемо испунити обећање да Владу формирамо у року краћем од месец дана, изјавио је Вучић.

Пред Владом су озбиљни задаци, следе драматичне уштеде у јавном сектору и агресивно јачање приватног сектора.

Нисам у стању да издржавам 100 људи који ништа не раде, ево урадите то ви ако умете, а ја не умем и нећу то да радим и то због будућих генерација, а с друге стране ниједан човек који добро ради свој посао неће добити отказ у јавним предузећима, био је одговор председника СНС Александра Вучића на питање новинара о отпуштању у том сектору.

Вучић: Тражим подршку за тешке реформе, посебно јавног сектора

БЕОГРАД – Председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио ће данас да је политика будуће владе бити политика агресивног запосљавња и јачања приватног сектора, да ће скупштина и влада бити формирани као је и обећано након избора, те да ће о персоналним решењима разговоре обавити наредне седмице.

Приватни сектор ћемо подићи драматично, а у програму будуће владе биће три дела структурних реформи.

То подразумева да до краја јуна буду донети сви најважнијин рефорсмки закони, попут закона о раду, стец цају, приватизацији, осигурању, планирању и градњи, кацеларији за брзе одговоре, као и 13 закона из области правосуђа.

Други део структуралних реформи бидхе решавање проблема у предузећима у реструктурирању, што подразумева да ћемо довести инвеститоре где год то буде могуће, с трећа област, у којој се очекују највеће промене, је драматична промена односа и понашања свега што се збива у јавним предузећима.

Где год се покаже да руководеће структуре у тиом предузећима нису способне ићи ће се у пруиватизацију, биће драматичних смањења броја запослених, јер хоћемо да да изградимо здраву и добру привреду која ће нашој деци обезбедити будућност, навео је Вучић.

За наредну седмицу најавио је разговаре са свим релевантним политичким учесницима у Србији, а разговараће се пре свега о плану и програму владе и о томе шта је неопходно да се уради.

„О ономе што су наши циљеви, водићемо политику која је добра за будуће генерације, али која никако није добра за изборни резултат наше странке на следећим изборима”, навео је Вучић.

Истакавши да ће што су опбећали бити и испуњено, Вучић је додао да то не значи мед и млеко већ подразумева тешке реформе.

„Нама су потребне реформе и на трошковној страни буџета уследиће драматичне уштеде, при томе говорим о свему што људе са правом иритира, о томе да на дневнице у јавним предузећеима потрошимо 40 милиона евра, али обећавам да ништа више неће бити као што је било”, изјавиол је Вуичић наконн седнице редседништва странке која је расправљала о плану и програму будуће владе.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић тражи подршку за тешке реформе

* Обавезна поља