vucic_aleksandarБЕОГРАД — Одлуке СНС о ванредним изборима још нема, иако је најављен рок био 10. јануар. Лидер напредњака Александар Вучић каже да ће се на њу „сачекати још мало“.

Иако је већина функционера напредњака за излазак на биралишта у овој години, лидер најјаче владајуће странке није донео коначну одлуку, а још није заказана ни седница Председништва те странке. Иначе, европски известилац за Србију Јелко Кацин, који борави у Београду, каже да ванредни избори не би успорили евроинтеграције Србије.

„То ми је најтеже питање, јер се бавимо свим државним проблемима , али ћемо морати ускоро да одржимо седницу председништва где ћемо донети конацну одлуку. Још нисам спреман за ту седницу“, рекао је Вучић.

О могућим изборима није желео да говори ни премијер, тврдећи да Влада ради без обзира на њих. На помен избора осмехнуо се и премијер истичући да је посао Владе Србије да ради.

„Ми у Влади смо радили, 3. јануара смо имали седницу, радили смо и за празнике када су други одмарали и пландовали“, рекао је Дачић,.

Изасланик ЕУ Јелко Кацин није желео да говори о изборима у Србији, јер за њих није надлежан, али је уверен да они не би ни угрозили ни успорили евроинтеграције Србије.

„Ако и будете имали изборе, онда ће до формирања нове коалиције и владе та влада бити на снази, а Тања Мишчевић ће долазити с тимом у Брисел и радиће са нама“, рекао је Кацин.

Поруку коалиционим партнерима упутио је и Драган Марковић, лидер Јединствене Србије, – или да одмах распишу изборе или да се окрену животним стварима, као што је отварање нових радних места.


Извор: Б-92

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић цинцулира са изборима

* Обавезна поља