dragoljub-petrovicСпонтаним скупом подршке „Београду на води“ испред Дома Народне скупштине доминирао је урбанистичко-архитектонски транспарент „Вучићу, ухапси их све“, што сугерише да ће у оквиру „Београда на води“, ваљда дијагонално преко пута, на Великом предратном острву, бити изграђен велелепни затворски комплекс на води, лепши од слободарског Алкатраза, који се, истина, не налази на оној макети из превентивно безбедносних разлога. Да будући становници тог комплекса, а то ће судећи по оном надахнутом транспаренту бити малтене сви, част изузецима, не би путем макете унапред нашли излаз из те непријатне ситуације која их чека. Изгледа да је тачно да ће се цела Србија преселити у „Београд на води“, само преко пута.

У овој власти све је транспарентно, па и транспаренти. Транспарент „Вучићу, ухапси их све“ значи да СНС полако преузима онај култни СПО поклич: „Сви, сви, сви“, с тим што су га они малко модификовали, па масовно вичу: „Све, све, све“. Истина, тај култни поклич СПО настао је када је Драшковићу Вуче, по изласку из затвора након 9. марта, затражио да се пусте сви ухапшени демонстранти, па отад Вук и братија у свакој прилици вичу: „Сви, сви, сви“. Мада се њихови чланови одавно не налазе по затворима, већ по управним одборима.

С друге стране, премијер & братија сматрају да од пуштања из затвора нема никакве вајде, већ ваља попунити све садашње и будуће казаматске капацитете наше земље, па сложно скандирају „Све, све, све“. Што каже наш народ – ко о чему војник о скраћењу, напредњак о хапшењу, а баба о уштипцима.

Као што су у време доласка Милошевић Слободана на власт спонтано доведени грађани на истом месту узвикивали „Ухапсите Власија“, а рахметли Слоба им живахно узвраћао: „Не чујем добро, али биће похапшени“, тако се очекује да и премијер ових дана поручи нешто хисторијски, типа: „Не видим добро, али биће све по списку… И ухапсиих се не пише спојено, већ одвојено“.

Онај спонтани грађанин, који се тог јутра најпре спонтано окупио на литерарној секцији некаквог месног одбора СНС и добио задатак да на транспаренту димензија метар са метар напише састав на тему „Београд на води“, није дуго размишљао.

– То је лако! Београд, вода, инвестиције, све то јасно асоцира управо на „Вучићу, ухапси их све“…

– Браво, Напредњаковићу, твој састав је убедљиво најбољи – рекла му је строга учитељица, вођа пута до Дома Народне скупштине, јер не мора баш сваки поштовалац „Београда на води“ тачно познавати лавиринте ужег центра Београда. Фан пројекта „БГ на Х20“ од свих делова Београда, заправо, најбоље познаје улице у „Београду на води“ и тамо никада није успео да се изгуби, јербо је кретање олакшано због постојања велелепне куле.

– Ако се којим случајем изгубите, само се крећите према кули, ту ће бити зборно место – објасни им увек вођа пута пре обиласка макете.

На макети не постоје ни остале несавладиве препреке, попут покретних степеница и других традиционалних непријатеља реформи, тако да није ни чудо да међу фамилијом Напредњаковић, најспонтанијим грађанима наше земље, има толико фанова „Београда на води“. Пројекта који ће свакако упослити српску грађевинску индустрију, као и српску индустрију унутрашњих послова. И изменити слику града јер ћете тамо, али преко пута, моћи бесплатно да добијете комфорну ћелију с погледом на Калемегдан.

Одакле ћете сложно са осталима скандирати „све, све, све“…


Извор: Данас

Оставите коментар

Оставите коментар на „Вучићу, похапси их све“

* Обавезна поља