vucic rebalans 2Премијер Србије Александар Вучић изјавио да ће поднети оставку на функцију ако се испостави да је тачно да је његов брат Андреј власник фантомске фирме ASOMACUM, што је у скупштини изјавио Зоран Живковић. Вучић је рекао да је Живковић „бацио рукавицу“ понудивши оставку уколико се докаже да је то тачно, а у супротном очекује Живковићеву оставку и јавно извињење породици Вучић.

Опозиција је у међувремену објавила више доказа који потврђују да је Андреј Вучић власник фирме ASOMACUM, која је две године у блокади због дуга од 22 милиона динара.

„Или ја или Ви господине Живковићу“, изазвао је премијер ЖŽивковића и додао да се не могу без последица износити та и друге лажžи и увреде на рачун њега и чланова његове породице.

„Мислим да је то поштено“, рекао је Вучић и додао да епилог мора уследити у понедељак.

Живковић је пре тога, осврћући се на говор премијера у коме је помињао наплату пореза од тајкуна, навео и да је фирма Вучићевог брата „већ две године у блокади која износи око 22 милиона динара“. Живковић је казао да је то дуговање омогућила једна пореска инспекторка, као и да се ради о „фантомској фирми за прање новца“.

Вучић је приметио да је таква лаžж и раније спомињана, на основу фалсификовања личних докумената његовог брата.

„То је и раније био покушај фалсификовања и на томе су му се извинили својевремно и Тадић и Ракић. Није власник и никада није ни био власник фирме. Ако је тачно да је мој брат власник те фантомске фирме, желим да вас обавестим, ја ћу испунити жељу вашу и Борка Стефановића и нећу бити председник владе од понедељка“, рекао је Вучић у парламенту.

Уколико се испостави да његов брат није власник поменуте фирме, од Живковића, рекао је премијер, очекује јавно извињење и да поднесе оставку на посланичку функцију.

Он је најавио и да ће његов брат поднети кривичну пријаву против самог себе, како би се дефинитивно утврдиле све чињенице везане за изнете оптужбе.

Живковић је на то тражио реплику, али је председница парламента Маја Гојковић одбила да му поново да реч, констатујући да је „добио понуду, те да се о њој изјасни у понедељак“.

Зоран Живковић је вечерас преко Твитера објавио податак са сајта АПР из којег јасно произилази да је Андреј Вучић власник фантомске фирме у блокади.

Потом су почели да се појављују и други докази из АПР


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучићи vs Живковић – оставка или извињење

* Обавезна поља