draskovic vukБЕОГРАД – Лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић заинтересован је за повратак у дипломатију, али не као министар већ као амбасадор и то у Вашингтону, сазнају Наше новине.

Саговорници наводе да Драшковић планира да после избора о својој жељи разговара и са Александром Вучићем, који је носилац листе на којој је и његов СПО.

„Драшковић има искуства у свету дипломатије, тако да је амбасадорско место у Вашингтону једна од опција за коју је заинтересован. Још ништа није договорено, зато што се не зна ко ће и како формирати власт, али је то Драшковићева жеља.

Међутим, Драшковић би прихватио и неку другу функцију која подразумева бављење евроинтеграцијама“, наводи саговорник.

Иако је још рано за планирање коалиција и планирање државних функција, што је лидер СНС-а Александар Вучић већ неколико пута истакао, ипак је једна од могућности за проналажење решења за место у Вашингтону које је већ дуже времена упражњено ангажман Вука Драшковића.

Ово није први пут да се Драшковић помиње као амбасадор у САД. Приликом формирања владе Мирка Цветковића такође му је била понуђена ова функција и он ју је у првом моменту прихватио.

„Драшковић је желео министарско место, и то неко посвећено ЕУ, али су му понудили место у Вашингтону. Пристао је, отишао је кући и недуго затим позвао и рекао да је променио мишљење и да не жели да прихвати понуду“, рекао је саговорник.

Како се сазнаје, касније је његова супруга Даница демантовала да му је било понуђено амбасадорско место, а да је Вук то прихватио, јер је , како је рекла, бити амбасадор у било којој земљи испод сваког нивоа и гарантује да он на тако нешто никада неће пристати.


Извор: А л о

Оставите коментар

Оставите коментар на Вук Драшковић мерка Вашингтон?

* Обавезна поља