Председник Народне странке Вук Јеремић је рекао да је, из високих дипломатских извора земље чланице ЕУ, сазнао да су се 4. новембра Вучић и Тачи нашли у Риму.

Како је навео, они су тада договорили подизање такси на српску робу.

Јеремић је новинарима у Крагујевцу рекао да све што је произашло из подизања такси на српску робу, све тензије, које се за сада држе под контролом, и планиране су да остану под контролом.

Он је упозорио да се такве ствари с времена на време отму контроли и тада долази до несагледивих последица, јер смо, каже, такве ствари гледали 90-тих година.

„То се све дешава не би ли се створила једна атмосфера колективне параноје, како на Косову тако и у остатку Србије, да је неопходан договор о разграничењу између Срба и Албанаца не би ли се избегао рат. Нема већине за такозвано разграничење ни на Косову, ни остатку Србије, а мора се створити та већина“ каже Јеремић.

Он је додао да они који се играју ватром и тајно састају у Риму и на неким другим местима намеравају да „намакну“ такву врсту већине тиме што ће да уплаше народ да је пред њим рат.

„Рата неће бити, али уколико неоговорни политичари на власти како у Београду тако и у Приштини наставе да се играју ватром, тада би могло свашта да буде“ рекао је Јеремић.

Додао је да, уколико се људи понашају одговорно и уколико има минимума транспарентности и демократичности у процесу преговора, који је неопходан, онда нема опасности од сукоба.

„Али за тако нешто треба да имате одговорне људе. То нажалост овога тренутка није случај ни у Београду, ни у Приштини“ рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да има врло мало корака који се дешавају, а унапред нису у потпуности договорени, „од стране власти у Београду и власти у Приштини“.

Одговарајући на питање где види расплет кризе на Косову рекао да то пре свега зависи од народа.

Vuk Jeremić

@jeremic_vuk

Institut Tonija Blera je raspisao konkurs za dva nova radna mesta u BEOGRADU:

1) Savetnik za visoko-prioritetne projekte Vlade

2) Savetnik za komunikacije visokih zvaničnika.

DA LI I DALJE TVRDIŠ DA TONI BLER NE RADI ZA TVOJU VLAST, @avucic?https://institute.global/working-institute 

„Александар Вучић се неће усудити да стави свој потпис на разграничење са Албанцима које значи практично признавање Републике Косово као независне државе и која би тим потписом постала чланица УН. Он се на тај корак неће усудити, а да не покуша да се за тако нешто сакрије иза изборне воље грађана које ће током предизборне кампање покушати да изманипулише да му дају подршку за историјски мир, а без дефинисања шта би он требало да значи“ рекао је Јеремић.

Он је ове ставове изнео и на трибини Народне странке у Крагујевцу са темом “Шта су српски национални и државни интереси данас?”


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Вук Јеремић о договарању такси између Тачија и Вучића

* Обавезна поља