zukorlicНосилац листе „За помирење“ БДЗС Муамер Зукорлић је изразио задовољство оствареним резултатима те листе на парламентарним и локалним изборима.

Он је навео да је спреман за разговоре о учешћу у власти и на државном и на локалном нивоу.

Он је на конференцији за новинаре у Новом Пазару оценио да су и ови избори показали да је „зид феудализоване власти у Санџаку тешко пробојан“ јер је било бруталне употребе механизама власти и јавних ресурса у предизборној кампањи.

Зукорлић је истакао да је успех ове партије вреднији ако се има у виду да су једина опозициона странка у Санџаку „која је учествовала у кампањи без и једног ресурса власти на било ком нивоу“.

„Добијени гласови су нам дали оптимизам, не за учешће у власти, већ за скупљање енергије за даљу изградњу стабилног политичког система. Ово је нови почетак за нас и нећу одустати од идеје о помирењу, коју сам пропагирао током кампање“, рекао је Зукорлић.

Он је истакао да је спреман на разговор са осталим политичким партијама о формирању већине у санџачким општинама где су освојили одборничка места, али и са парламентарном већином о учешћу у државној извршној власти.

zukorlić-izbori„Немамо препреку или персонално оптерећење да разговарамо с Расимом Љајићем или Сулејманом Угљанином на локалном нивоу. Такође, ако постоји воља парламентарне већине и будућег мандатара да разговара са нама, не искључујем могућност учешћа у извршној власти“, рекао је Зукорлић.

Он је додао да листа „За помирење“ БДЗС, која је освојила два посланичка места у Скупштини Србије, неће имати „максималистичке захтеве, персонално-интересног карактера“.

„Бићемо доследни принципима наше политичке платформе, а уколико буде спремности мандатара и већине да са нама разговара на тај начин, могућа је сарадња и договор. Међутим, договора не мора бити по сваку цену, јер се ми не бојимо опозиционог рада“, нагласио је Зукорлић.


Извор: Б-92

Оставите коментар

Оставите коментар на Задовољни Зукорлић намигује Вучићу

* Обавезна поља