zeljka-vucicУ Београду је јуче одржана заједничка седница влада Србије и Републике Српске (РС) на којој је договорено формирање Координационог тела за заједнички развој производње и прераду пољопривредних и других производа.

„Договорили смо се да формирамо Координационо тело за припрему заједничког развоја производње и прераду пољопривредних и других производа и могућности заједничког изласка на трећа тржишта”, рекао је Вучић после седнице, на заједничкој конференцији за новинаре с премијерком РС Жељком Цвијановић, пренела је Бета. Вучић је рекао да су он и премијерка Републике Српске задовољни спровођењем инфраструктурних пројеката, као што је мост Братунац–Љубовија, али да сматрају да радови на прузи Прибој–Рудо не напредују добро.

Како је пренео Фонет, Вучић је додао да је било разговора о сарадњи у области телекомуникација, па би за неколико месеци требало да буде оперативан споразум по којем не би било роминга за грађане пет држава – Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Албаније. Од тога ће користи имати и грађани РС, рекао је Вучић и додао да се разговарало и о питању прекограничног осигурања.

Премијер Вучић је рекао да би ускоро требало да буде укинут роминг у Србији, БиХ, Црној Гори, Албанији и Македонији.

Премијерка Републике Српске задовољна је ефектима заједничке седнице са Владом Србије, пренео је Танјуг. Српска је, рекла је Цвијановићева, изразила опредељеност за заједнички пројекат „Подриње”, у који се, како је рекла, уклапају сви предвиђени пројекти, као и изградња моста Братунац–Љубовија, затим пројекат „Средња Дрина”, као и изградња Андрићграда.

Ту је и заједничко ангажовање на функционисању Андрићевог института у Андрићграду, што нам даје могућност заједничких наступа. „Све започето добија другу динамику, задовољна сам ефектима, посебно сам задовољна што ће у предвидиво време доћи до реализације ових пројеката”, рекла је Цвијановићева.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Заједничка седница влада Србије и Српске

* Обавезна поља