branimir-stojanovicГРАЧАНИЦА – Грађанска иницијатива Српска договорила је заједнички наступ са Самосталном либералном странком и СДП на косовским парламентарним изборима 8. јуна, рекао је данас функционер Српске и градоначелник Грачаница Бранимир Стојановић.

Заједничка листа зваће се Српска листа, рекао је Стојановић за Радио КиМ из Чаглавице.

– То је политика коју смо ми започели на претходним локалним изборима. Драго ми је да су се многи људи издигли изнад својих партијских интереса и да су схватили да су ово врло важни избори за нас, одлучујући, и да ће они определити нашу будућност – рекао је функционер Српске.

Према његовим речима, након прошлогодишњи локалних избора на Косову је створена нова политичка реалност, те су многи спремни да се тој политици прилагоде. Додао је да су предстојећи избори преломни тренутак за српску заједницу.

– Уколико се не будемо изборили да пређемо цензус и не добијемо довољан број посланика, постоји реална претња да постанемо небитни на политичкој сцени, да се без нас одлучује о много чему… зато нико нема права да инсистира на личном интересу и зато морамо сви помало да спустимо оно што се зове политичка сујета и да се договоримо да би овом народу било боље – рекао је он.

Стојановић је потврдио да се о изласку на парламентарне изборе разговарало и током јучерашњег састанка градоначелника српских општина са представницима Владе Србије.

НДС спремна за српску листу

Представник Нове демократске странке са Косова Драган Петковић изјавио је данас да је та партија спремна за разговор о заједничкој српској листи за предстојеће парламентарне изборе на КиМ, али да још нису добили званични позив за разговор. „Ми хоћемо, спремни смо за разговоре и  сарадњу, али нас до сада није звао нико ни из Грађанске  иницијативе „Српска“, ни из Београда, рекао је Петковић ФоНету. Рок за предају изборних листа за парламентарне изборе на Косову је 15. мај.


Извор: Бета, ФоНет

Оставите коментар

Оставите коментар на Заједничка српска листа

* Обавезна поља