selakovicБЕОГРАД –Министар правде Никола Селаковић најавио је данас да ће се за месец до месец и по дана у скупштини наћи нови предлог закона о приватизацији који ће бити реформски.

Он је током скупштинске расправе рекао да постоји могућност да тим законом буде предвиђена одговорност државе за тачност података који се буду наводили о субјекту приватизације.

„Биће озбиљно разматрано овакво уврштавање одговорности државе у нови закон о приватизацији који ће се пред вама наћи за месец, месец и по дана”, навео је министар објашњавајући да је од изузетне важности укључивање одговорности државе у тачност наведених података о фирмама које се буду приватизовале.

Посланица Олгица Батић поднела је амандман на предлог закона о измени закона о приватизацији према коме се Република Србија обавезује да буде гарант да су подаци који се о субјекту пиватизације наводе приликом приватизације тачни, јер је досадашња пракса показала да су се многа предузећа након приватизације суочавала са бројним потраживањима тог предузећа за која нису ни знала да постоје.

Одбор за привреду одбио је овај амандман на предлог Закона о измени закона о приватизацији.

Селаковић је додао и да не жели никога да заварава да се за 150 дана може решити проблем судбине фирми у реструктурирању, јер „када бих то тврдио био бих неодоговран према свима којих се таква изјава тиче, а и према самом себи”.

„Не знам зашто немате стрпљења, када ће ускоро бити донет нови пакет мера”, рекао је Селаковић посланицима током скупштинске расправе и поновио да ће држава овим пролонгирањем рока успети да од 164 предузећа спаси „немали број”.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Ускоро нови (реформски) Закон о приватизацији

* Обавезна поља