logo zavetniciПрипадници неких десничарских организација из целог региона, који су против НАТО, организовали су данас скуп у Београду под називом „Србија никад у НАТО“.

На скупу у Дому синдиката речено је да би чланство у Алијанси довело до геополитичке дестабилизације Србије и искључило могућност економске и политичке сарадње са Русијом.

Председник Српског сабора Заветници Стефан Стаменовски тврди да се чак 78,8 одсто грађана Србије изјашњава против чланства у тој војној организацији.

Према његовим речима, представници Заветника за нешто више од месец дана прикупили су 100.000 потписа грађана Србије, Републике Српске и Црне Горе, који се противе уласку у НАТО и сарадњи са том организацијом.

Стаменковски је рекао да су кампању „Србија никад у НАТО“ покренули 24. марта, на 16. годишњицу почетка НАТО агресије на Србију и да она заправо представља одговор на ИПАП споразум, који је потписан са НАТО челницима и озваничен 18. марта у Бриселу.

„Ми смо до сада у кампањи организовали анкету која је показала да је 78,8 одсто грађана Србије против уласка Србије у НАТО, а само 10,4 одсто ‘за’, и то на репрезентативном узорку од 7.400 становника у 42 општине, што се може узети сасвим сигурно као меродавно“, истакао је Стаменковски и најавио трибине у више градова Србије, Републике Српске и Црне Горе.

Он је казао да је данашњу, прву међународну конференцију „Србија никад у НАТО“ подржала популарна десница из Француске, Словеначка национална партија Змаге Јеленчича и други.

Председник удружења пријатеља Срба на Косову, познати чешки редитељ и аутор филма „Отето Косово“ Вацлав Дворжак, поручио је да би Србија свакако требало да се побрине о свом српском становништву на територији Косова.


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Заветници организовали скуп „Србија никад у НАТО“

* Обавезна поља