veljaБЕОГРАД — До сада ниједног тренутка нисам размишљао да напустим Владу Србије, иако ми смета када ме неки називају невидљивим министром, каже Велимир Илић за Данас.

Министар без портфеља каже да је тачно да није довољно искоришћен, с обзиром на његово богато искуство.

„Могу много више да пружим и на санацији штете настале због поплава, али не желим сам да се намећем. Нека ме моје колеге позову и ја ћу помоћи, јер чињеница је да обнова поплављених подручја иде споро и да се неки проблеми решавају на мучан начин. Велики је број незадовољних грађана, а долази зима“, каже за Данас Велимир Илић, министар без портфеља, задужен за ванредне ситуације.

Илић каже да је оно што се дешава у Лучанима, који су пет пута поплављени, брука.

„То што се дешава је брука за све нас, а радови на речном кориту су онемогућени јер Канцеларија за обнову не да сагласност. Ми смо упозоравали, а надлежни су рекли да нема разлога за страх и да неће бити опет поплава, али је до тога ипак дошло. Ових дана очекујем одлуку премијера да ме Влада задужи да ја то регулишем, јер ако будемо чекали Марка Благојевића, о овоме ћемо причати и у мају идуће године. Док није било Канцеларије, све се решавало за седам дана, а откако она постоји тапкамо у месту“, рекао је Илић.

Он каже и да је очекивао да ће бити незадовољних.

„Знао сам да ће бити незадовољних чим сам видео да Канцеларија иде преко решених имовинско-правних односа. Па ми у легализацији нисмо могли да се померимо због тога. Сада су смањени критеријуми и довољно је да се донесе рачун од струје“, каже Велимир Илић.

Благојевић – Илић да се обавести …

БЕОГРАД – Директор Канцеларије за обнову и помоћ поплављеним подручјима Марко Благојевић поручио је данас министру задуженом за ванредне ситуације Велимиру Илићу да се обавести о стању на поплављеним подручјима, додајући да је то што прича пуко незнање.

Министар без портфеља у Влади Србије рекао је, наиме, да је чињеница да обнова поплављених подручја иде споро и да се неки проблеми решавају на мучан начин оцењујући да би, ако би чекали Марка Благојевића, о овоме причали и у мају следеће године.

“Сад иде споро, а шта је било до тада – ‘Мало смо крадуцкали’. Баш дивно. Препоручио би министру Илићу да се обавести, јер то што он прича је пуко незнање. Уопште ништа не разумем, шта тај човек прича и шта мисли под тим да се сада тапка у месту“, рекао је Благојевић за Први програм Радио Београда коментаришући изјаву Илића да се због Канцеларије „тапка у месту” и да обнова иде споро.

Благојевић је навео да би волео да му неко каже где то пише да је неопходна сагласност Канцеларије за расписивање јавних набавки.

“Да бисте расписали поступак морате да наведете средства одакле су обезбеђена, чиме се избегава ситуација из претходних времена где су јавне набавке расписиване, а није било средстава, а тога се министар Илић, веома добро сећа“, рекао је Благојевић.


Извор: Данас, Танјуг

Коментари

Један коментар на Због кога нема обнове – Илић против Благојевића?!

Оставите коментар

Оставите коментар на Због кога нема обнове – Илић против Благојевића?!

* Обавезна поља