incidentБЕОГРАД – Снимак на којем се види да је премијеров брат Андреја Вучић, који је био у пратњи обезбеђења од три полицајца у цивилу, први физички напао једног од припадника нишке Жандармерије који су били у кордону, уз вербалне претње да ће „сви бити укинути“, одузет је Жандармерији, рекли су за Данас незванични извори блиски нишкој Жандармерији.

Наши извори су казали да је премијеров брат желео да прође кроз полицијски кордон, који је обезбеђивао Параду поноса, а када му то није било дозвољено, наводно је ухватио једног од припадника нишке Жандармерије за заштитно одело, запретивши да ће их све „укинути“. Према њиховим речима, један од припадника Вућићевог обезбеђења наводно је у тим тренуцима извадио оружје, па су припадници Жандармерије тада почели да их физички туку. Премијеров брат и његово обезбеђење почели су да беже, али их је нешто даље сачекала друга група жандарма, која је наставила интервенцију. Снимак физичког напада те друге групе жандарма појавио се у појединим медијима, а снимак физичког и вербалног напада Андреја Вучића, на којем се то „и види у чује“, и који је направила сама Жандармерија, наводно је „извађен из камере и однет“.

Према нашим изворима, припадници Жандармерије све ово су наводно рекли и премијеру Вучићу, код кога су били на разговору после инцидента. Премијер је наводно у почетку реаговао „крајње бурно“, али се након њихове информације о току догађаја смирио и понудио их кафом.

Министар унутрашњих послова Небојша Срефановић и директор полиције Милорад Вељовић изјавили су јуче да су запрепашћени снимком који је емитован у медијима, а на којем се види пребијање Андреја Вучића и двојице припадника Војске Србије. Они су истакли да ће се предузети сви потребни кораци, како се овакви брутални напади, више никада не би догодили у полицији.

Премијер Вучић је претходно потврдио да је дошло до инцидента и да су његов брат и два припадника обезбеђења тешко повређени, али није желео да говори конкретно о каквим повредама је реч.

Стефановић – Чињенице идуће недеље

БЕОГРАД – Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић саопштио је да ће истрага о случају у којем је жандармерија током геј параде у Београду претукла Андреја Вучића, брата премијера Србије, бити окончана најдаље наредне недеље и да ће тада бити изнесене све чињенице о том догађају.

Стефановић је навео да је истрага о том случају увелико у току и да ће, када се заврши, пружити јавности све чињенице.

„До тада очекујем да нико више неће износити било какве тврдње, проверене или непроверене, пошто то може само да штети истрази. Полиција ће у овом случају блиско сарађивати са тужилаштвом“, навео је Стефановић у саопштењу.

Током геј параде у Београду припадници Жандармерије претукли су Андреја Вучића, брата премијера Србије Александра Вучића. Заједно са њим претучена је и његова пратња, као и брат градоначелника Београда Синише Малог.

Медији спекулишу о разлозима зашто се то догодило, од тога да су жандарми реаговали јер Вучићев брат није хтео да се легитимише до тога да је он и поред показане легитимације претучен.

Објављен је и снимак Н1 телевизије, која је забележила део тог инцидента, а спекулише се да постоји и други снимак на којем се види цели ток догађаја.

Гашић – Кобре су Андреју правиле Друштво

Министар одбране Братислав Гашић изјавио је данас да војна полиција и војно-безбедносна агенција раде на расветљавању инцидента у коме је брат премијера Србије претучен током одржавања Параде поноса у Београду.

Гашић је новинарима рекао и да су припадници Кобри који су у том тренутку били са Андрејем Вучићем обезбеђење премијера Србије и да су му само правили друштво.

„Војна полиција и војно-безбедносна агенција раде на рашчишћавању тог немилог догађаја и док је истрага у току не желим о томе да дајем информације“, рекао је Гашић.

Он је додао да су Кобре, које су биле у пратњи брата српског премијера заправо обезбеђење Александра Вучића.

„То је обезбеђење премијера Србије које се Андрејем пошло до куће премијеровог оца и мајке, не као обезбеђење, већ као пратња, да не би због те ситуације прекјуче (Параде поноса) дошло до тога (инцидента), а дошло је до тога“, рекао је Гашић.

Блиц – Одбили да се легитимишу

andrej-vucic-01rasfoto-aleksandar-dimitrijevic_fБЕОГРАД – Припадници Жандармерије претукли су Андреја Вучића, брата премијера, и двојицу мушкараца из његовог обезбеђења. Поред брата премијера Вучића, Жандармерија је претукла и Предрага Малог, брата градоначелника Београда Синише Малог, сазнаје „Блиц“. Мали се налазио у друштву Андреја Вучића. Иако нико није дао званично објашњење зашто је дошло до окршаја, како „Блиц“ сазнаје, разлог сукоба био је што су Вучић и сви у његовој пратњи одбили да се легитимишу.

Сведоци из околних зграда испричали су репортерима „Блица“ да је туча била тако жестока да се сви пролазници разбежали у страху.

Епилог овог сукоба је да су крвавих глава помоћ лекара затражили Андреј Вучић и двојица војних специјалаца из обезбеђења. Екипа Жандармерије која је обезбеђивала ову раскрсницу замењена је када се сазнало с ким су се сукобили.

На видео-снимку Телевизије Н1 види се брутално премлаћивање Андреја Вучића и двојице припадника Војске из обезбеђења премијера


Извор: Агенције

Оставите коментар

Оставите коментар на Жандармерији одузет снимак?!

* Обавезна поља