zoran-zivkovic-cepa- kurirБЕОГРАД -Председник Нове странке Зоран Живковић демантовао је писање дневног листа „Курир“ да је он веза између председника ДС Драган Ђилас и Муамера Зукорлића. Он је нагласио да је реч о „нечему што се продаје на киосцима, а није новина“ и потом поцепао примерак тог дневног листа. Курир је у данашњем броју на насловници објавио како Драган Ђилас прави коалицију са Муамером Зукорилићем, иако се Зукорлић заправо договорио са ЛДП-ом Чедомира Јовановића.

Живковић је изјавио и да очекује да ће та странка са ДС до краја седмице потписати коалициони споразум о заједничком изласку на ванредне парламентарне изборе.

„Очекујем да ћемо до краје седмице имати јасна став о томе, разговори су доведени пред сам крај…. очекујем да бисмо до краја недеље могли да уђемо у формално потписивање коалицониог споразума што би требало да буде почетак кампање“, рекао је Живковић на конференцији за новинаре.

Он је навео и да је Нова странка ипак одлучила да иде у предизборну коалицију, јер нису, како је рекао, спремни да буду „довољна брана напредњаштву“ будући да за годину дана „нису довољно ојачали“.

На питање да ли је било контакта за бившим министром Сашом Радуловићем и Душаном Павловићем, који је писао програм Нове странке, Живковић је рекао да није било контаката са њима од када су ушли у Владу Србије.

„Ја сам их упозорио да је то пакт са ђаволом, без обзира што поштујем неке њихове ставове“, рекао је Живковић, а на питање да ли би му Радуловић био прихватљив за сарадњу поновио да немају никакве контакте, али да свима који желе да буду опозиција власти жели срећу на изборима.

Живковић је изнео очекивања да ће кампања бити тешка и да ће у њој бити отворени сви „арсенали оружја“.

Курир осуђује Живковића и пореди га с нацистима

Београдски лист „Курир“ протестовао је вечерас због тога што је председник Нове странке Зоран Живковић данас пред новинарима поцепао примерак тих новина, а лист је због тога критиковао и Демократску странку.

Демократска странка би на посланичким изборима 16. марта требало да наступи заједо с Новом странком Зорана Живковића.

Курир који Живковића назива „кандидатом Демократске странке за премијера Србије“, саопштио је да је, „попут нацистичког паљења ‘неподобних’ књига, данашњи чин Демократске странке и њених партнера израз апсолутно аутократског и диктаторског карактера лидера Демократске странке Драгана Ђиласа и њиховог политичког деловања“.

„Цепањем Курира, међутим, не може се сакрити истина о тајкунско-криминалним везама Драгана Ђиласа, и то баш у дану у којем бивша министарка правде Снежана Маловић потврђује да такве везе постоје“, пише у саопштењу Курира.

„Курир ће и даље наставити да разоткрива криминално-тајкунску дружину која је годинама уништавала економију и животе грађана Србије“, закључује се у саопштењу.

Бивша министарка и чланица Демократске странке Снежана Маловић саопштила је данас да је напустила ту партију и изјавила да „данашње руководство ДС није остало верно оним идеалима и циљевима који су нас све покретали током претходних деценија у борби за демократско друштво и владавину права“.


Извор: Нови Магазин

Оставите коментар

Оставите коментар на Живковић јавно поцепао „Курир“

* Обавезна поља