zoran zivkovicБЕОГРАД – Председник НС Зоран Живковић изјавио да ће лидер СНС Александар Вучић владати помоћу најављивања чуда, јер је „неспособан да уради било шта“.

„У наредне две године биће маса кампања, покрајински избори до лета или касније, локални избори, вероватно и председнички избори пре краја мандата Томислава Николића, јер је Вучић оценио да му одговарају кампање у којима он диктира ко ће бити опозиција а ко оцрњен и ухапшен“, рекао је Живковић на седници Главног одбора Нове странке у београдској општини Стари град.

Живковић је навео да ће Вучић кампање користити као изговор да ништа не ради и да ће стално тражити нови мандат, ново поверење грађана и национални консензус.

„Зато што је непособан да уради било шта“, рекао је Живковић и оценио да ће Србији бити све горе и да ће млади, ако се тако настави, бољи живот тражити у Приштини и Тирани, а не као до сада у Сегедину и Софији.

Власт своју неспособност прикрива и „најавама чуда и чудотвораца“, попут Београда на води и Мерцедеса, а чудотвораца нема, рекао је он.

Живковић је навео да је криминал подигнут на ниво деведесетих година и истакао да је „ненормалан и непријатељ Србије“ свако ко говори да су рат, убиства и санкције биле боље него време после 2000. године.

„На неким телевизијама само је питање да ли ће гост бити Вучић или криминалац који са 100 грама хероина у џепу пише песме. Србија се чисти од криминала тако што се кроз таблоиде провлачи да је све побио љубоморни Слободан Милошевић, а не хапсе се они за које постоје разлози да буду ухапшени. Правосуђе је уништено, полиција и службе безбедности укаљане“, рекао је Живковић.

Живковић је навео да Нова странка као решење нуди промену Устава тако да аутономија Војводине буде ограничена само државношћу Србије, као и децентрализацију Србије.

„Агонија у економији мора да се прекине смањивањем јавне потрошње за 20 одсто комбинацијом отпуштања и смањивања плата. Отпустити све који су запослени у јавном сектору у последњих годину и по дана – све до једног – и отпустити партијске војнике запослене од 2004. Да ли је то сурово? А шта са онима који су изгубили посао од 1991. године, ЕИ Ниш, Крагујевац… зашто стално морамо да бринемо о полтронима и партијским војницима“, упитао је Живковић.

Живковић је изборни резултат странака демократске оријентације оценио као катастрофалан и навео да су узроци те катастрофе лоше власти од 2004. године и „плаћеничка издаја“ Бориса Тадића, који је месец дана пре избора изашао из Демократске странке и основао Нову демократску странку.

Живковићева Нова странка ће у парламенту имати два посланика, а на изборима је наступила у коалицији с Демократском странком Драгана Ђиласа.


Извор: b

Оставите коментар

Оставите коментар на Живковић – Вучић ће владати обећавањем „чуда“

* Обавезна поља