radomir-pocuca-ivan-ivanovic-1БЕОГРАД – Српски народни покрет Наши обавештава јавност да је председник наше организације, Иван Ивановић, пуштен на слободу из притвора.

Притвор му је био одређен противправно и након усвајања жалбе укинута је одлука о притвору.

Припадник организације “Наши“ и портпарол Противтерористичких јединица полиције Радомир Почуча ухапшени су понедељак, 7. априла због сумње да су извршили кривична дела угрожавање сигурности и расна и друга дискриминација путем интернета.

Након што су саслушани у полицији они су приведени у Тужилаштво за високотехнолошки криминал које је против њих покренуло истрагу и предложило суду да им се одреди притвор.

Почуча је приведен због сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности објављивањем изјаве на свом Фејсбук профилу “Радомир Бата Почуча” у вези са скупом Удружења грађана “Жене у црном”, саопштило је Тужилаштво.

Ивановић је приведен због сумње да је извршио кривично дело расне и друге дискриминације јер је на сајту „СНП Наши” објавио списак „30 највећих србомрзаца издајника међу јавним личностима”.

Покрет „Наши” је путем друштвених мрежа објавио списак неподобних и „србомрзаца”, на којем су се нашле многе познате јавне личности попут Мирјане Карановић, Горана Марковића, Светислава Басаре, Верана Матића, Наташе Кандић, Биљане Србљановић, Горчина Стојановића, Латинке Перовић, Борке Павићевић, Бранка Радуна, Владимира Арсенијевића, Ивана Вејводе, Срђе Поповића…

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана портапролу Почучи и Ивановићу, који су ухапшени због сумње да су извршили кривична дела угрожавање сигурности и расна и друга дискриминација путем интернета.


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Ивановић и Почуча пуштени из притвора

* Обавезна поља