Према подацима српских безбедносних служби, шеф верификационе мисије Вилијам Вокер добио је од ЦИА 14 милиона немачких марака (седам милиона евра) за сатанизацију државе Србије у свету, која је резултирала бомбардовањем 1999. године

Вокеру је овај новац исплаћен након што је легитимну полицијску акцију у селу Рачак његова мисија прогласила масакром над цивилима, након чега су ЦНН и Њујорк тајмс Србију прогласили за земљу која убија и масакрира своје грађане.

Вокер је све ово урадио у пуној координацији са тадашњим командантима ОВК, међу којима је и Рустем Мустафа, звани командант Реми, а постоје чак и звучни записи њихових разговора. Два дана након тога (17. 1. 2017. године) амерички дипломата Шон Барнс разговарао је са Рамушем Харадинајем и обавестио га да је све готово и да су светски медији прихватили да су Срби злочинци, због чега ОВК у наредном периоду треба да остане уздржана – каже извор листа Ало.

Све ово доказује да је случај Рачак био инсцениран и само се тражио начин да се реализује. Оно што је одлучујуће утицало да се овај план оствари јесте што српске полицијске снаге из страха за сопствену безбедност нису успеле да обезбеде место на којем се десио окршај са терористима.

Припадници ОВК су због тога успели да лешеве донесу у локалну џамију и пресвуку их у цивилне униформе, а по свему судећи, допремљено је и неколико тела са другог места.

Сада, Вокер је, како сазнаје наш лист, након неколико промашених инвестиција током година поново остао кратак с новцем, па је тако васкрсао на Космету и почео да заговара идеју велике Албаније, за шта је овога пута добио одређени новац од Приштине, али је далеко скромније прошао, са свега неколико стотина хиљада евра, откривају саговорници београдског листа.

Међутим, за разлику од 1999. године, Вилијам Вокер овога пута нема сагласност Вашингтона за овакво понашање, па је убрзо након поменуте изјаве коју је дао на митингу партије Рамуша Харадинаја стигла пацка с друге стране Атлантика, а некадашњи дипломата је брже-боље променио причу и сада тврди да није био добро схваћен и да никада није заговарао идеју велике Албаније.

– Нису ме добро схватили, јер никада нисам поменуо велику Албанију. Само сам рекао да би Албанци са Косова, из Албаније и Македоније били у далеко бољој позицији уколико би радили заједно. Био сам у Македонији недавно и видео сам да су тамо Албанци подељени, и да би зато политичке несугласице требало да оставе по страни. Исто мислим и када је реч о албанским политичарима на Косову, оставите несугласице по страни и крените да радите заједно – навео је Вокер, а пренела Газетаекспрес.

Погледајте филм о томе како је и зашто измишљен случај Рачак после чега је бомбардована СРЈ.


Извор: А л о

Оставите коментар

Оставите коментар на Злочинац Вокер мења тон (видео)

* Обавезна поља