zoran zivkovicНова странка Зорана Живковића затражила је оставку министра за рад, запошљавање, бирачка и социјална питања Александра Вулина због, како је наведено, срамотног намештања конкурса у министарству које води.

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања донирало је 1,8 милиона евра сумњивим организацијама социјалне заштите које углавном не испуњавају критеријуме конкурса. Јасно је да је то један од начина како да новац из буџета дође до подобних особа, блиских власти”, пише у саопштењу Нове странке.

Та партија сматра да би оставка била једини морални чин, без обзира на то да ли је „афера резултат његовог саучешништва или небриге о пројектима која иду из његовог министарства”.

„На основу увида ‘Вулинових срећних добитника’, јасно је да је реч о криминалу и корупцији, јер је од 122 организације, 61 основана ове године, а 31 месец дана пре расписивања конкурса”, пише у саопштењу Нове странке.

Нова странка је упозорила да је међу добитницима Конкурса за унапређење система социјалне заштите у Србији пријављено чак шест невладиних организација под истим називом – „Центар за радно ангажовање” које су у року од пет дана основане у шест градова: Београду, Зајечару, Кикинди, Ивањици, Књажевцу и Великој Плани.

„О неким удружењима нисмо могли да нађемо било какву информацију. На листи које је објавило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања налази се ‘Удружење Доситеј’. Невладина организација под тим именом не постоји у бази АПР-а. Постоји 13 удружења која у свом имену садрже кључну реч ‘Доситеј’, али не и ово. Дакле, то удружење није ни регистровано”, саопштила је Нова странка.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Зна ли Вучић шта му ради десна рука?

* Обавезна поља