zoranaСвеприсутна министарка Зорана Михајловић је опет заблистала. На српском „Бизнис форуму“ који се традиционално одржава на Копаонику, најавила је реструктурирање „Железница Србије“. Када неко каже реструктурирање, то одмах значи отпуштање. И тако је почела Зорана Михајловић. Прва, друга, трећа етапа реструктурирања, када се све сабере-без посла ће остати 6.000 радника.

Али, више од тога запањује и најава затварања пруга. Пошто се, како вели министарка, 830 км пруга користи мало или никако, а 300 км уопште не ради, све то треба затворити. Ако је неко сумњао шта ће радити смедеревска железара наредних месеци-ево одговора. Као што су претопили тенкове Војске Србије, тако ће сада да претопе шине Железница Србије. Ко зна, због овог посла у изгледу можда их опет купе Американци? Док не заврше посао, покупе профит, ослободе Србију пруга, а после нам врате исту ту железару за један долар, али са дугом од 300 милиона евра!

Министарка се понаша као стечајни управник. Што не ради-потпуно растурити. Као да је њен посао да из стечајне масе намирује потражиоце. Није посао министра да претапа шине у гвожђе, већ да организује државну привреду и упосли Железнице Србије. Која се држава развијала без железнице и пруга? Како то замишља Зорана Михајловић да ради са Србијом? Због Багдадске пруге је избио Први светски рат, а због албанске Други балкански. Када се Крим вратио у састав Русије једна од првих одлука Владимира Путина била је да се гради мост код Керча и да се железничком пругом повежу Крим и остатак земље. Да би се подстакао привредни развој Крима. На крају, да питамо министарку Михајловић: ако се пруге по Србији не користе, које то фабрике отвара премијер Вучић? Сваки дан отвара погоне, запошљава хиљаде радника. Куда и како ти новопридошли индустријалци увозе и извозе? Или се можда ради о предизборним Потемкиновим селима?


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Зорана као стечајни управник Србије

* Обавезна поља