seselj-novi-sad-3631-vojislПредседник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ поновио је данас да неће добровољно отићи на изрицање пресуде у Хашки трибунал и додао да је сазнао да ће му изречена казна бити драконска, мада мања од казне Радовану Караџићу.

Упитан о наводима потпредседника Владе Србије Расима Љајића да је Хашком трибуналу послати извештај о потешкоћама са његовим изручењем у Хаг, Шешељ је рекао да им је потешкоћа то што је тежак.

„Ја добровљно не идем у Хаг. Да ли ће да ме носе на аеродром или нешто друго, не знам. Разумем њихове потешкоће, ја сам прилично тежак, имам 130 и нешто килограма”, казао је Шешељ новинарима на скупу радикала у Кнез Михаиловој улици.

Он је додао да није добио никакве нове позиве или обавештења о саслушању у Специјалном суду поводом захтева да буде изручен трибуналу, а које је одложено 10. марта.

Лидер радикала додао је и да његових троје страначких колеге, које Међународни суд за ратне злочине на простору бивше Југославије тражи због непоштовања тог суда, неће добровољно отићи у Хаг.

seselj-meron 1Шешељ је казао да је слоган СРС-а „Србија у сигурне руке” и да ће први митинг „Митинг бунта против Вучићевог режима” у оквиру кампање бити одржан 24. марта на Тргу републике у Београду када ће се „на достојан радикалски начин” присетити жртава бомбардовања 1999. године, протестовати против казне која ће тога дана бити изречена Радовану Караџићу за ратне злочине и бити изражено противљење споразуму са НАТО-ом.

Он је додао да ће током изборне кампање бити одржано 30 митинга, од којих ће један бити одржан у Приштини, а један у Грачаници, док ће последњи скуп бити одржан у Новом Саду 20. априла, четири дана пред парламентарне, локалне и покрајинске изборе у Војводини, за које је казао да је СРС посебно заинтересован


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Шешељ већ зна пресуду

* Обавезна поља