zoranaБЕОГРАД – Београд је природни центар Балкана и та чињеница је највећа шанса за његов развој, а наше је да искористимо ову предност и да залагањем, радом, развијањем талената Београђана, знањем и одговорношћу направимо од њега добро место за живот, навела је носилац листе СНС-а за изборе у Београду Зорана Михајловић.

– Београд има потенцијал који само зависи од тога да ли ћемо га ослободити и створити услове да на површину испливају таленти, посвећени, пуни знања – оценила је Михајловић у ауторском тексту за часопис „Актер“.

Она сматра да ће се Београд потпуно променити и да ће то учинити пројекат Београд на води који ће довести нове становнике и учинити га једном од омиљених пословних, конгресних и туристичких дестинација.

Захваљујући овом пројекту, многе велике интернационалне компаније ће, сматра она, изабрати управо Београд за седиште својих регионалних огранака, што ће креирати нова радна места, обезбедити виши животни стандард и развој града.

По њеном мишљењу, динамичан развој пројекта Air Serbia учиниће Београд чвориштем међународних и међуконтиненталних путовања, што ће од Београда направити културни, привредни и забавни центар овог дела Европе.

– Учинићемо све да Београд постане индустријски центар развојем посебних зона у којима ћемо дати погодности за оне који желе да инвестирају и отворе радна места – истакла је Михајловићева, напомињући да област информационих технологија треба да постане једна од водећих.

Она поручује да Београд мора да има модерну, развијену и иновативну индустрију која ће бити покретач развоја града, напомињући да креативна индустрија све више у свету заузима место.

Подсетила је да наш извоз софтвера већ надмашује приходе у односу на извоз малина и да су то мала и средња предузећа која су у светским оквирима конкурентна.

Михајловићева је поручила да убрзани развој Београда и његово претварање у мултинационални центар и мегалополис не сме да угрози београдски дух, не само када је у питању очување традиције и старих целина града, него и бројних манифестација од ФЕСТ-а, до Београдског маратона.

Према њеним речима, Београд има потенцијал да званично постане центар европске културе 2020. године, када ће Србија, како је изразила наду, постати чланица Европске уније.

Навела је и да ће Београд, у којем жžиви много старих, постати град солидарности који брине о својим грађанима у старости.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Зорана и о Београду на води

* Обавезна поља