Jelko Kacin-vecaСАРАЈЕВО — Јелко Кацин рекао да ће ЕУ у наредном периоду показати на примеру Украјине како поступа према неодговорој политичкој елити а да ће то бити порука и за БиХ.

„Ако пратите развој ситуације у Украјини, видећете за коју седмицу или две како ми поступамо према неодговорној политичкој елити. То ће бити поруке и за вашу политичку елиту“, рекао је посланик Европског парламента у емисији „Интервју 20“, коју на телевизији „БХТ1“ уређује и води Санела Прашовић-Гаџо, а који ће бити емитован 12. фебруара од 20,35 сати.

На питање да ли то значи да се власти припреме, он је одговорио. „Не ради нас, од Тузле па надаље, они знају“.

На питање о томе да ли се може очекивати иницијатива и мало већи анганжман Европске уније, у погледу имплементацији пресуде „Сејдић-Финци“ и шта то значи за Босну и Херцеговину, Кацин је одговорио да то „опет зависи од ваше стране“.

„Имплементација пресуде суда у случају Сејдић-Финци је питање бити или не бити. То вам пише у резолуцији коју смо донели“, рекао је Кацин.

На констатацију новинарке да пресуда није правно обавезујућа, и да, како је рекла, „онда Додик казе да сте ви европски посланици илузионисти, да се никог не тиче тамо сто ви доносите“, Кацин је одговорио „И ста онда. Онда све у корист босанске штете“.

Сејдић и Финци против Босне и Херцеговине је назив судског предмета који је вођен пред Европским судом за људска права у Стразбуру, по тужби Дерве Сејдића и Јакоба Финција који су као припадници националних мањина били онемогућени да буду бирани у Председништво Босне и Херцеговине и Дом народа Босне и Херцеговине.


Извор: Танјуг

Коментари

Један коментар на Кацин прети Украјини

Оставите коментар

Оставите коментар на Кацин прети Украјини

* Обавезна поља