БЕОГРАДzorana – СНС могла би у првих 10 дана јануара 2014. да донесе одлуку о томе да ли ће бити расписани ванредни парламентарни избори, изјавила је Зорана Михајловић.

„Одлука о томе да ли ће бити избора зависиће од тога да ли заиста желимо реформе у 2014. години и којом брзином хоћемо то да радимо“, казала је Михајловићева у интервјуу агенцији Бета и истакла да ванредни парламентарни избори не могу да успоре европски пут Србије.

Потпредседница најјаче странке владајуће коалиције је казала да на састанцима страначких органа СНС-а није „временски одређивано“ када ће бити донета одлука око избора, иако више чланова странке излази у јавност и говори да је за или против избора.

„То је у реду до седнице Председништва која ће бити одржана у најкраћем временском периоду, где ћемо сести и рећи наш став као тренутно најјача странка у Србији“, казала је Михајловићева.

Она је истакла да је Влада Србија направила политичке искораке и урадила одличне ствари.

Оцењујући да је почетак преговора са ЕУ одлична вест за Србију и да даје могућност да се то искористи да друштво да буде уређеније, напоменула је да то само по себи није довољно.

„Људи морају да живе боље, сада то можемо да омогућимо и то је разлог због кога се ја залажем за изборе. Мислим да ствари морају да иду много брже и ефикасније“, казала је Михајловићева.

Министарка енергетике отпужила је генералног директора Србијагаса Душана Бајатовића да је препрека за реформу тог јавног предузећа које прави губитке.

Михајловићева је рекла да је када неко каже да ће ванредни избори успорити европски пут Србије исто као када потпредседник Социјалистичке партије Србије (СПС) и истовремено генерални директор Србијагаса (Душан Бајатовић) каже да СПС није кочница реформама.

„Можда СПС није, али генерални директор Србијагаса очигледно јесте кочница реформама Србијагас“, казала је она.

Министарка енергетике је нагласила да сваки дан који се губи у томе што се не реформише Србијагас државу кошта не само новца већ и отворене могућности да неко преузме то предузеће за дугове.

„Сигурна сам да то Влада Србије неће а посебно неће Министарство енеретике јер су Србијагас и Електропривреда Србије (ЕПС) два стожера у енерегетици Србије и не треба да се приватизују него да буду развојна шанса заједно са свим инфраструктурним пројектима“, казала је она.

Михајловићева је најавила да ће у наредних месец дана Србијагас бити финансијски рестуктуриран, али да поред тога мора да се уради и организационо реформисање.

„То значи постојање два предузећа, која ће бити акционарска друштва у државном власништву. Једно ће се бавити пре свега Јужним током, односно гасоводима на високом притиску, а друго дистрибуцијом“, казала је она.

Михајловићева је истакла и да није постојала политичка воља да се Србијагас и остала јавна предузећа реформишу, што је још један од разлога за ванредне изборе.

______________________________________

Зорана Михајловић – Штета је Антић још увек саветник председника

БЕОГРАД – „Томислав Николић је створио СНС и отац је странке којој припадам. Али ако се неко, па макар то био и саветник председника Србије, који је за мене и даље саветник оца странке, односи лоше према странци и њеном председнику Александру Вучићу, онда имам право на своје мишљење. Мој став је да је штета што је Оливер Антић и даље саветник. Наравно да је одлука на председнику“, истиче за Данас Зорана Михајловић, потпредседница СНС и министарка енергетике реагујући на критике председника Србије Томислава Николића на њен рачун.

Председник Николић изразио је незадовољство чињеницом да неки људи из СНС не поштују институцију председника Републике. „Не може члан СНС да каже ко заслужује да ради у Председништву, као што ја њима никад не кажем ко треба да буде у Председништву странке и Главном одбору странке, или ко треба да буде министар“, навео је Николић, додајући да се многи у СНС крију у хладовини, иза Вучићеве популарности и одговорности. Николић је рекао и да нема никакву дилему о останку Оливера Антића на месту његовог саветника.

Подсетимо, потпредседница СНС Зорана Михајловић ових дана је коментаришући оставку Оливера Антића на чланство у странци навела да је озбиљно питање да ли Антић треба да остане на месту саветника шефа државе.


Извор: Бета, Данас

Оставите коментар

Оставите коментар на Зорана о изборима и Антићу

* Обавезна поља