„Власт у Црној Гори победила је свој народ помоћу других националних заједница. Те заједнице редовно јој напомињу како је захваљујући њима изборила своју независност… с њиховом помоћу променила је и име, писмо, језик, историју…”(1)

Матија Бећковић

Тешко је пренебрегнути речи свакако најумнијег живућег Црногорца, које подсећају и опомињу, у тренутку када осиони режим Мила Ђукановића не води већ гура свој народ у непромишљену НАТО-авантуру зарад очувања својих властодржачких интереса.

За Србију, дан када се НАТО застава завиорила на Цетињу, заклањајући поглед мале Милице Ракић на небеско пространство српских земаља, од велике је симболичне и истинске важности. Не само зато што сада на својим границама и формално има још једну глобалистичку батину више, већ пе свега зато што се последњих месеци, у пар наврата, недвосмислено показало да је новоизабрани српски председник, Александар Вучић, под великим утицајем црногорског апсолутисте и да је за пет година власти његовог режима Србија претворена у зону под пуном контролом Ђукановићевих крајње сумњивих  политичких, финансијских и пословних интереса.

Оно што је при томе посебно опасно јесте готово отворено непријатељски однос Боса Ђукановића према српском народу у овој некада еколошкој, а сада НАТО-држави. Сузбијање права на веру, језик и писмо, отворена дискриминација приликом запошљавања само су неки од облика шиканирања популације која чак и по фалсификованом попису броји трећину становништва. На све то Вучићев режим не само да ћути, већ својим изјавама о никад бољим односима са однарођеним црногорским властодршцем, као и отвореном подршком коју му је пружио у манипулативним радњама приликом нерегуларних избора, директно помаже прогон сопственог народа.

Недвосмислени политички утицај Ђукановића на нашу политичку сцену показао се не само кроз натурање Едија Раме као српског пријатеља и довођења сумњивих арапских „инвеститора“ у Србију (он је Вчића повезао са сваким од њих), већ и кроз кампању и организацију председничких избора у Србији, који су одржани по црногорском моделу управљања тзв. „сигурним гласовима“, који подразумева дестимулацију високе излазности сопственог народа, дисциплиновање бирача страхом и обавезне гласове мањинских националних заједница чија се излазност, пак, додатно стимулише. Све то имали смо овога пута у Србији, где су мањинске заједнице листом гласале за Вучића.

Отуда, постоји реална опасност, да новоизабрани српски председник, ухваћен балканском хидром Мила Ђукановића, примени и неке друге „црногорске моделе“, односно „решења“ за цементирање своје власти, попут овог о чланству у НАТО. Притисци у том смеру већ су отпочели, јер док су још Мило и његових 46 гласачких шрафова прослављали своју „историјску одлуку“ у Србији су се огласила дична имена попут Вука Драшковића, Драгана Шутановца и самозваног војног аналитичара Александра Радића, да њима честитају а нама поруче да нам сада нема другог пута до у НАТО. Нема сумње, ускоро ће се огласити и остали НАТО лобисти. Пуна их је Србија! А добро се и плаћа.

Али, не слушај их Вучићу, премијер-председниче. Боље ослушни умног  Матију који на горе неведене речи додаде:

„Рекли су да Монтенегро није ратовала и да није бомбардована. И то је истина. Ратовала је и бомбардована је српска Црна Гора. Држећи тај тренд, остало је још само да промене пол“

Народ ће то умети да цени. А, знамо, ти врло држиш до свог народа. Ако ништа, а оно зато што смо за твојих пет година четри пута излазили на изборе. Зна се и то да бар два пута дневно ослушкујеш јавно мњење. И зато, дистанцирај се на време од Ђукановића, биће боље и за тебе и за све нас. Јер, Мило је прешао праг после кога нема повратка, ти још ниси. Још имаш шансе…

______________________

(1) rs.sputniknews.com/politika/201704291110984897-beckovic-crna-gora-reagovanje-/


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Црна Гора је у НАТО, председниче-премијеру!

* Обавезна поља