Jelena BrkićКо није гледао емисију „Један на један“ на РТВ 25.02.2014. или „Даница Вученић против Бошка Обрадовића“ или „ЕУ против Русије“ или „људска права против примитивних Срба“, имао је среће. Кога овај текст мотивише да исту погледа, унапред му се извињавам.

Ја скоро нисам имала прилике, чак и у медијски обогаљеној Србији, да на делу видим онолику количину непристојности, пристрасности и безобразлука од стране једног водитеља. И то државне телевизије, коју плаћају грађани Србије.

Осим изразите непрофесионалности коју је госпођа Вученић показала, јер се понашала као да је представник политичке странке са супротним опредељењем покрету Двери, те се стекао утисак да је са господином Обрадовићем у политичком дуелу, на начину на који је водитељка бранила европске вредности, насупрот мрачној и страшној Русији, позавидела би јој и Кетрин Ештон, а да не причамо о овдашњим политичарима евро-мазохистима.

Међутим, мој проблем није ни непристојност госпође Вученић, нити њен напад на покрет Двери, али јесте мој проблем њен напад на једину светску силу на читавом свету која данас јесте искрени савезник Србије – на Русију. У ситуацији када се Србија черечи по захтеву Европске Уније, када нам са Запада стижу само уцене и папрени кредити, пусти сан еврофанатика и комплекси никад узвраћене западне љубави разних Вученића и Вученићки, превршили су сваку меру. Вероватно у нади да ће их Запад више волети, ако они више мрзе Русију, више немају образа ни срама.

Постављам питање које су то тачно европске вредности које су боље од наших и руских? Које?

Је ли наша култура, вера и традиција мање вредна од Западне, па треба да усвојимо њихову? Да ли је заштита наше породице мање вредна од права педера? Да ли компаније са Запада које долазе у Србију, укључујући и стране банке, улажу зато што је у Србији погодна инвестициона клима или зато што им се дају подстицаји да дођу? Другим речима, плаћамо ли ми њима да дођу и користе нас за јефтину радну снагу?

danica-vucenic_660x330

Са којим правом се критикује Русија да не поштује људска права и ко критикује? Они који су дозволили прогон 400.000 Срба из европске Хрватске која Олују, дан на који је етнички очистила вишевековно српско огњиште, слави као национални празник? Они који су допринели прогону 300.000 Срба са Косова и Метохије и који и дан данас преостале Србе држе на нишану у кољачко-шиптарској злочиначкој НАТО творевини? Они који су нам пре само 15 година бацали бомбе са осиромашеним уранијумом, од којих 300 деце годишње у Србији оболи од рака, а сваки четврти пар не може да има деце?

Када је тачно последњи пут Русија напала неку суверену државу? Иницирала државни удар у некој држави? Наметала силом своје вредности? Коме и зашто смета Русија у Србији, а не сметају НАТО базе и пљачкарошки ММФ? И како вас уопште, Вученићи и Вученићке није срамота? Имате ли имало личног достојанства и поноса, ако већ немате националног? Чему ви тежите? Ком Западу? Ком систему вредности? Америчко-холивудском? Или Бриселском?

И шта мислите да ће вам донети Европска унија? Новац? Поштовање? Шта? Требало би о томе питати ПИГС, како од милоште Енглези зову грађане Португалије, Италије, Грчке и Шпаније. Томе ли тежите, Вученићи?

Једну ствар вам признајем: Срби треба да мењају свест! Треба да схвате да сви медиокритети попут Вученића воде жестоку битку за „европске вредности“ јер само у оквиру њих могу и даље да задрже привилегије које им не припадају, ни по знању, ни по части. У сваком другом систему вредности, заснованом на личном квалитету, професионалности и раду, немају никакве шансе. Када променимо свест, знаћемо да морамо одмах да реагујемо и захтевамо оставку водитеља који се, у складу са европским виђењем поштовања људских права, усуди да изговори „не дам Вам да више говорите“. Чак и да је приватна телевизија у питању, а камоли када просто и непристојно понашање ми плаћамо.


Извор: Васељенска ТВ

Оставите коментар

Оставите коментар на Један на нулу

* Обавезна поља