gusleГусле су српски народни инструмент са посебним значењем (нарочито код Динараца!), утврдио је поодавно српски академик Јован Цвијић, а његова тврдња се никако не пориче.

У полуокупираној Србији тренутно, најгласније „гуслају“ у натоовске гусле два Динарца, оба Херцеговца, поодавно већ доказана натоовца. Они не случајно баш сада ударише у значај натоовске „мирољубивости“, у мисијама насилног прогона Срба са њихових земаља.

Управо ових дана, када су пре две деценије завршене припреме НАТО борбене авијације да подржи почетак планиране војно-редарствене операције „Олуја“ хрватских неофашиста, удобно заваљен у баштенску столицу, без икаквог срама и блама, одгудиће један писац (у његовој личној интерпретацији) „натодесетерац“ о крајинској тобожњој „глупости“ одбијања плана Z-4 као божијег дара али са натоовског неба, који тада дариваше прекодринске Србе само бомбама са осиромашеним уранијумом.

Већ пуне две деценије лажу назови политичари и другосрбијански наручени аналитичари, НВО „сорош тете и секе“, уз белосветске „делитеље мудрих савета“, о неопходности тадашњег прихватања тзв. плана Z-4, како се потомци хрватских фашиста не би даље играли репризе над остатком закланог народа српског, у „лијепој њиховој“.

Српском се народу већ смучило ко све носи и прима разне легије бесчасти, за издају националних интереса. Ево дакле шта „гуслар“ у свом излагању („Данас“ од 30.07.) каже:

“Po tom sporazumu, Srbima u Hrvatskoj ponuđena je federalna, u mnogo čemu i konfederalna Srpska Krajina, koja bi imala svoj parlament, vladu, predsednika, zakone, sudove, policiju, grb i zastavu, čak i sopstvenu monetu i pravo da Srpska Krajina sklapa i međunarodne ugovore. Čim su obelodanjeni detalji Plana Z-4, ratno huškačka mašinerija u Beogradu uzvratila je propagandnom ofanzivom da je reč o ‘podmukloj antisrpskoj zaveri Vašingtona, Berlina i Vatikana’“.

Гуслар заборавља али српски народ Крајине не заборавља – Република Српска Крајина имала је свој парламент, владу, председника, законе, судове, полицију, грб, заставу, монету и своју војску, само јој је одлуком УН забрањено склапање међународних уговора, и није признато право српском народу у дотадашњој заједничкој републици која је била део међународно признате државе Југославије, да и даље остане (својом одлуком) у својој заједничкој држави.

Истовремено, српски народ у Хрватској није бранио Хрватима да се они издвоје из заједничке државе, само је одбио да и њега са собом поведу као говече на клаоницу, после искуства у НДХ.

Вашингтон, Берлин и Ватикан (заиста је гуслар тачно детектовао центре зла) планирали су да растуре заједничку државу Југославију, и знали су да су Срби у Крајини њени чувари, претходница вазда будна од зла латинскога, зато им је преко УН и забрањено демократско право народа да се на референдуму изјасне, сами о својој судбини.

Видно координисано, почео је овогодишњи медијски наступ негирања етничког чишћења Срба и злочиначке натоовске акције чији су извођачи радова хрватски неофашисти, које међународна заједница (читај – натоовска претходница широм света) тако стидљиво опомиње за видно изражени свеприсутни неофашизам.

Tuđman-i-Galbrajt

Познати „међународни медији“ инструисани из одељења за психолошко-пропагандна дејства у Ленглију – VOA, BBC, DW, RFE, CNN, SKY, SENSE и њихово чедо BIRN, чији су сви србијански дописници успешни полазници сорошевских курсева у Сегедину, оркестрирано ће подржати „објективно казивање“ гуслара, као гласа вапијућег у пустињи.

Новина у лажима „гуслара“ увођење је у причу Леонида Керестеџијанца, тадашњег руског амбасадора у Загребу, заједно са већ по злу познатим каубојским миротворцем Питером Галбрајтом (јахачем на неоусташком тенку!) који јесте један од иницијатора плана Z-4.

Шта то упорни лажови о плану Z-4 никако неће да кажу, а што јесте стварна истина?

Прво, то није план УН-а којим се решава статус подручја под заштитом снага УНПРОФОР-а, а зове се Република Српска Крајина и настао је пре споразума који се зове Венсов, који јесте међународно предложен те су га прихватиле и његове супотписнице, СФРЈ Југославија, ЈНА и Република Хрватска (додуше, још међународно непризната и без чланства у УН), већ је то предлог „контакт-групе“ задужене за посредовање у крајинско-хрватском дијалогу.

Крајинским Србима то је био јасан знак, да међународно право губи могућност своје примене пред бруталном НАТО силом, а да савезна држава Југославија снива санак пусти о његовој неповредивости, иако је управо почело и само њено растурање.

Још у септембру 1990.године, понудили су представници ХДЗ као владајуће странке, известан степен локалне самоуправе за тзв. „котаре Глина и Книн“, где би се укључило неколико општина са изразитом српском већином, и то након неуспешне хрватске полицијске акције спречавања референдума, као највишег облика демократски исказане воље народа, а Срби у Хрватској су то били, као и у Аустро-Угарској и пре тога у Аустрији, што бечки царски документи потврђују, али ватиканско-германски реваншисти злонамерно негирају.

План Z-4 јесте модификација хрватског предлога о „аутономним котарима Книн и Глина“, без суштински икаквих било федералних, било конфедералних карактеристика и нарочито без подршке генералног секретара ОУН, који није ни учествовао у његовој креацији.

Злоупотреба ОУН, као гаранта демократских права српског народа у РСК, видљива је кроз напоре разних високих представника, званих копредседници, који су били тобожњи „предлагачи“ а заправо органи принуде НАТО-а, који су од Срба захтевали да се одрекну својих историјских права народа и „добровољно демократски“ прихвате сумњив статус националне мањине, који се већ двадесет година упорно крши и умањује, све до недавног захтева једног немачког парламентарца (хрватског порекла) у СЕ, да се Србима у Хрватској укине и бирачко право (све у духу поштовања демократије и људских и грађанских права, у земљама ЕУ).

Носиоци идеје о плану Z-4 управо су били скандинавски представници у ОУН, тајни преговори у Норвешкој о моделу Оландских острва тада су образложени као најоптималније решење које су претходно хрватски експерти изразито прилагодили потреби да се Срби у РСК „преведу жедни преко воде“.

Зато се сада у полуокупираној Србији из нафталина убрзано ваде разни „објективни видиоци“ као тегљачи, да повуку посрнула кола натоовских злотвора, који још нису завршили свој разбијачки посао на брдовитом Балкану.

draskovic-olbrajt-papa-rukoljub-675x405

Период од две деценије разобличио је јасно њихове прљаве планове и злочиначку изведбу, која и овог 4.-ог августа подсећа крајинске Србе на тренутак бруталног неофашистичког удара, пред којим су спасавали само голи живот, јер тада није било силе у свету која би се том међународном злочину и супротставила, а гажење међународног права било је вешто камуфлирано.

Зато је и планерима и извођачима тих радова преко потребно да разни „гуслари“ гуслају о тобожњим споразумима Београда и Загреба, јер се тада не помињу праве адресе – Вашингтон, Берлин, и свеприсутни Ватикан.

Наравно, разни „миротворачки видиоци уз каубојски бенџо“ неминовно ће помињати и крајински модел Z-4 као једино спасоносно решење за Србе у јужној српској покрајини (Косово и Метохија) која је такође окупирана, али је усвојена резолуција ОУН 1244 третира као српску земљу а не лажну и насилно проглашену „Републику Косово“, коју „гуслар“ третира као „стварност“ која се не може порицати.

Притом заборавља, да се српски народ у Хрватској на референдуму изјаснио за свој статус, а да се шиптарска национална мањина самопрогласила за „државу“, уз обилату помоћ НАТО-а и ЕУ, те се ни то не сме порицати, већ се мора третирати као објективна стварност.


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на НАТО гуслари и судбина Републике Српске Крајине

* Обавезна поља