princeza-dajana-ubijenaЛОНДОН – Британски Скотланд Јард саопштио је данас да је завршена истрага поводом нових информација о смрти принцезе Дајане 1997. у Паризу и да нису пронашли „уверљиве доказе” да је она убијена.

Скотланд Јард је обавестио у августу да проверава веродостојност недавно добијених информација о смрти принцезе Дајане и Доди Фаједа, укључујући наводе да ју је убила „британска војна фигура”.

„Полицијска службе Метрополитан (МПС) предузела је истрагу у циљу процене релевантности и кредибилитета тих информација. Та истрага је сада завршена”, наводи се у писаном саопштењу, пренела је агенција АФП.

Припадник елитне британске војске – Специјалних ваздухопловних снага (САС) је, наводно, учествовао у убиству Дајане, навео је бивши таст и ташта бившег војника, позивајући се на информације које им је он говорио раније, а чију копију писма поседује британски Скај њус.

Скотланд јард је известио да истрага није нашла „уверљиве доказе” да је припадник САС-а био укључен у њихово убиство.

„Иако постоји могућност да су наводни коментари повезани са умешаношћу САС у смрт (Дајане) – не постоје ваљани или релевантни докази да подрже теорију да такве тврдње имају икакву реалну основу”, навео је Скај њус преносећи саопштење Скотланд јарда.

Британска принцеза Дијана и Фајед су погинули у саобраћајној несрећи у Паризу у тунелу, у раним јутарњим сатима 31. августа 1997, заједно са њиховим возачем, Хенријем Полом.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Нема доказа да је Дајана убијена

* Обавезна поља