hasim-taci-zaseda-boris-tadic-un-alister-kempel-fotoreporteri-1341665326-104525МИНХЕН — Бивши председник Србије Борис Тадић учествује на Минхенској безбедносној конференцији, која се одржава од 31. јануара до 2. фебруара у Минхену.

Тадић је током конференције разговарао са бројним представницима међународне политике о темама конференције, али и о политичкој ситуацији у Србији и региону, наводи се у саопштењу.

Он се, између осталог, сусрео са Хенријем Кисинџером, Кетрин Ештон, Франк Валтер Штајмајером, Карлом Билтом, Гинтером Кирхбаумом, Мирославом Лајчаком и Волфгангом Ишингером.

Тадић је са својим саговорницима разговарао о глобалној политичкој и безбедносној ситуацији, али и о актуелној политичкој ситуацији у Србији и региону и непосредној политичкој будућности Србије.

Једна од тема конференције у Минхену је и дијалог Београда и Приштине, а Тадић се током конференције срео и са „косовским премијером“ Хашимом Тачијем.

Минхенска безбедносна конференција се затвара сутра завршним говором председавајућег ове конференције, амбасадора Волфганга Ишингера.

Ово је 50. јубиларна Минхенска безбедносна конференција и окупила је најутицајније политичаре и експерте из области међународне политике из целог света.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Тадић се у Минхену срео са Тачијем

* Обавезна поља