Ivica dacicБЕОГРАД – На Молитвеном доручку који у четвртак, 6. фебруара, организује председник САД Барак Обама, међу званицама из Србије биће и председник Владе у оставци Ивица Дачић.

На традиционалном скупу у Вашингтону, учествоваће и лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић, председник посланичке групе Српске напредне странке Зоран Бабић и београдски адвокат Зденко Томановић.

Манифестацији ће присуствовати и косовски премијер Хашим Тачи.

Национални молитвени доручак је традиција стара 61 годину која сваког првог четвртка у фебруару у Вашингтону, у заједничкој молитви окупља председника САД, чланове Конгреса, америчке политичаре и војне лидере и госте из стотинак земаља.

Традиција организовања Националног молитвеног доручка почела је у време председника Двајта Ајзенхауера 1953. Тадашњи сенатор Френк Карлсон из Канзаса је спонтано позвао Ајзенхауера у Сенат на заједничку молитву за успех његове владе.

Првобитна идеја да се политичари, и из власти и из опозиције, заједно моле за мир и успех САД прерасла је у организовање међународног молитвеног доручка на који се поред домаћих позивају и светски лидери и политичари да се заједнички моле за мир у свету.

Национални молитвени доручак је манифестација која траје неколико дана, окупља око 3.500 гостију и састоји се из низа састанака, ручкова и вечера, али је централни догађај доручак у четвртак на којем су говорници председник САД и један гост чији се идентитет не открива до последњег часа.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Дачић и Драшковић на молитвеном доручку

* Обавезна поља