gassic-vladaБЕОГРАД – Министар одбране Братислав Гашић изјавио је данас да ће заштитнику грађана Саши Јанковићу у законском року бити достављени одговори на сва питања која је тражио од тог министарства.

„У законском року биће му достављени сви одговори на сва питања”, рекао је Гашић новинарима.

Он је објаснио да део питања, која је Јанковић тражио од Министарства одбране, нису везана за Републичко јавно тужилаштво и да ће му на њих бити одговорено, а да се за остала чека изјашњавање Тужилаштва.

Упитан да прокоментарише став да је Јанковићу дозвољен увид у сва документа, било да су проглашена војном тајном, Гашић је одговорио да се не слаже у потпуности са „таквим тумачењем закона”.

„Не бих се баш сложио са вама о томе”, рекао је министар одбране, објаснивши да Републичко тужилаштво мора да се изјасни о захтевима омбудсмана у вези дела докумената које је тражио.

Гашић је поновио и да је Војнобезбедносна агенција отворена за заштитника грађана и да може да дође кад год хоће у контролу.

„Сам је тражио да дође у контролу…А сам је потом одбио да дође”, рекао је министар одбране.

Према Гашићевим речима, када буде дошао у ту агенцију, све што је по закону биће му стављено на увид.

Јанковић је тражио раније од Министарства одбране и ВБА да му доставе сва документа о инциденту током прошлогодишње Параде поноса, када је претучен брат премијера Александра Вучића.

Министар одбране изјавио је потом да ће Јанковићу бити достављена сва документа која је тражио када Републичко јавно тужилаштво то одбори Министарству одбране.

Гашић: Ове године близу 500 станова

 

БЕОГРАД – Министар одбране Братислав Гашић данас је уручио кључеве 24 стана у Београду активним и пензионисаним припадницима тог министарства и Војске Србије, најавивши да ће у овој години за припаднике система одбране бити обезбеђено близу 500 станова.

Гашић је навео да ће нови станови за активне и пенизонисане припаднике Министарства одбране и Војске Србије бити обезбеђени, осим у Београду, и у Горњем Милановцу, Пожаревцу, Краљеву…

Он је истакао да се преговара са Грађевинском дирекцијом Србије како би се касарна у Земуну ставила у функцију у замену за станове, уз објашњењу да се ради о вредности посла од 12 милиона евра.

Према његовим речима, разговара се и са градом Београдом о начинима за обезбеђивање око 250 станова у насељу Степа Степановић на Вождовцу.

Гашић је додао и да је у буџету министарства обезбеђено 200 милиона динара за куповину станова у Горњем Милановцу, Пожаревцу, Краљеву и другим местима где војска има непотребну имовину коју може да мења са локалним самоуправама за стамбени простор.

Према његовим речима, у буџету министарства је обезбеђено и око 500 милиона динара за кредитирање припадника Министарства одбране и Војске Србије за куповину станова.

„Очекујемо да у 2015. години на све те нацицне обезбедимо близу 500 станова”, рекао је Гашић, нагласивши да је брига о материјалном и социјалном положају активних и пензионисаних припадника војске за министарство један од приоритета.

Гашић је најавио и да ће за око 15 дана још једна група активних и пензионисаних припадника Министарства одбране и Војске Србије добити кључеве од станова.

Према његовим речима, неки од оних који су данас добили кључеве од станова чекали су их и скоро по три деценије, јер су те зграде почеле да се праве још 1992. године.

Министар одбране је изразио и задовољство што је у протекле две године решено стамбенео питање за више од 1.300 активних и пензионисаних припадника Војскe Србије.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Гашић најавио „капитулацију“ пред Јанковићем

* Обавезна поља