mihailo_medenica_01Зорана Михајловић је лепо објаснила да Тони Блер није одржао никакво предавање министрима и оном мученом чувару Београда на води у зимском периоду Синиши Малом, већ је то једноставно био разговор уз кафу, и да што је најважније- то Србију није коштало ни динара!

Вероватно је на некој пумпи успут купио 100 грама, па су пили његову, а радује и то што кафенисање с њим није о трошку пореских обвезника, већ само оних на чијим споменицима као година смрти стоји 1999.  Негде од марта до јуна. И сви потоњи на Косову и Метохији свежи, неслегнути, стари – преорани…

И, наравно, ничега ту није било тајног – човек иначе има обичај да улази и излази кроз кухињу, то чини и код куће, а неретко и кроз она вратанца за мачку.

Скроман и драг човек, уђе и изађе на мала врата, остављајући за собом блатњави траг иловаче…

Шалу на страну, Србија није ни небеска нити земаљска већ тужна и понижена, а таква не може ни доле ни горе, већ ту где јесте – у ваздуху, као неопране подране гаће остављене на штапу к’о бела застава…

Нека ме разапне она Србија којој не припадам (прва, ил’ друга, не знам како нас више деле и разврставају), али у кући покојника за џелата нема места!

То је та фамозна црвена линија националних интереса, за нас далека и недостижна, а црвена управо од крви коју тај исти Блер има на рукама! До лаката! Српске, албанске, ирачке, либијске…

Toni-Bler-krvnik

 

Без разлике чија је, једнако је црвена, једнако су он и њему слични јада учинили човечанствуб да не постоји довољно ваљан разлог не презрети их!

 

Кафа се вазда испијала са пријатељима, а ако су нам ово данас пријатељи – Србији већи непријатељ од себе не треба!!!

Ви сте му, господо, сећате ли се, те исте ’99. судили и пресуђивали на неким патетичним и замишљени суђењима?!

Јел то у међувремену „одробијао“ своје у вашој виртуелној апсани, или сте накнадно уважили какве аргументе одбране у које ономад, у националном заносу и хистерији, нисте имали увида?!

Јесте ли му уз кафу и ратлук, кроз смех, тихо и удворички, провукли да је заправо ухапшен као ратни злочинац (ваша квалификација, сећате се) и да има право на један позив, адвоката и обезбеђење до аеродрома кад му досади тамновати?!

 

Јесте ли на послетку окренули шољице да вам гледа?!

Знате ли шта је видео: гомилу будала, хрпу отирача, тужне удворице које му досађују док у миру покушава да попије кафу, сећајући се старих добрих времена када сте пљували у небо верујући да ћете погодити неки од бомбардера, или барем запрљати „шоферку“ пилоту…

Кажу да само будала никада не мења мишљење, што је, верујем, апсолутно тачно. Једнако као и то да само будале пречесто мењању мишљење…

Лепо је и похвално што ви о Блеру јесте, али верујте, он о вама није!

За њега сте исти они Срби о којима је говорио: „ Рат против Срба није више само војни сукоб! То је битка између добра и зла, између цивилизације и варварства“!

За њега сте били још само једна добро плаћена тезга! Због вас је Србија само подрана свадбарска шатра под коју је свака фукара добродошла да представи свој таленат у вашој адаптацији шоуа „Твоје лице звучи познато“!

Његово звучи исувише, то нисте смели заборавити пре него што сте домаћински приставили воду за кафу…


Извор: Два у један

Оставите коментар

Оставите коментар на Блер на кафици без шећера

* Обавезна поља