Bojan PajticНОВИ САД – Покрајинска влада Бојана Пајтића, који је и председник Демократске странке, затражила је на ванредној седници да надлежне институције поштују правни систем и претпоставке невиности људи који су приведени у прекјучерашњој полицијској акцији „Резач”. Потпредседник СНС-а Игор Мировић оценио је, с друге стране, да ова ванредна седница представља „врхунац политичке злоупотребе” институције покрајинске владе и за то оптужио ДС и Пајтића.

„На седници је размотрена ситуација настала због привођења покрајинског секретара за финансије и помоћника покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство”, наводи се у саопштењу покрајинске владе која је затражила и брзо окончање поступка уз утврђивање „праве истине”, као и да се „медији не злоупотребљавају у сатанизацији људи”.

Наводи се да покрајинска влада има обавезу да на томе инсистира јер су „људи по неколико година бивали изложени медијском прогону, као што је то био случај са шефом највеће посланичке групе у Скупштини АП Војводине, који је хапшен уз камере, а поступак против њега тихо обустављен због тога што није било кривичног дела”.

„Покрајинска влада инсистира да се поступци брзо заврше, да се поштује интегритет тих људи који су привођени у лисицама за нешто за шта су осумњичени да се догодило у периоду када нису били део покрајинске администрације, иако се ради о људима који су увек доступни свим надлежним институцијама”, саопштила је покрајинска влада Бојана Пајтића.

Ванредна седница није била отворена за новинаре, иако су званичним дописом претходне вечери били позвани да с ње извештавају. Каснила је пола сата, а када су у салу за састанке коначно стигли чланови покрајинске владе, њен председник Пајтић затражио је од секретара да се изјасне да ли седница треба да буде у присуству новинара. Закључено је да за тиме нема потребе, јер ће уследити саопштење и изјаве, па су представници медија замољени да напусте салу. Због тога је новинара „Политике” касније телефоном позвао члан владе Бранислав Бугарски и упутио извињење.

Bojan-Pajtic-i-Igor-Mirovic

Ванредна седница војвођанске владе окупила је, с друге стране, стотинак напредњака на платоу испред зграде бивше Бановине, одакле је потпредседник СНС-а Игор Мировић поручио да је Пајтић претворио покрајинску владу „истовремено у приватно предузеће, земљорадничку задругу, суд, тужилаштво и адвокатску канцеларију” и затражио да се с тим престане.

„Претворили су је у све оно што по Уставу и закону покрајинска влада не може бити и неће бити после избора у априлу–мају следеће године”, додао је Мировић.

Циљ ванредне седнице, оценио је Мировић, јесте да се сакрије истина о Војводини која ових дана „излази на светло дана”, као и да се „заштите” сви они који су учествовали у злоупотребама, а њих је, додао је, било и напредњаци су на то указивали.

Он је казао да СНС неће дозволити да Пајтић „и даље уништава” институције у покрајини ни помирити са тиме да су „отети” покрајински фондови, као и да је пројекат института „Каменица 2” „синоним за највећу пљачку” у Војводини.

Бугарски уместо ухапшеног Радомана о буџету АПВ

Покрајинска влада овластила је Бранислава Бугарског да на следећој седници Скупштине Војводине образлаже предлог буџета АПВ за 2016. годину. Та седница заказана је за сутра.

До сада је била пракса да предлог буџета образлаже секретар за финансије Зоран Радоман. Он је као бивши челник Пореске управе у Новом Саду приведен у прекјучерашњој акцији борбе против корупције.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Војвођанска влада ванредно о хапшењима

* Обавезна поља