poplave-brcko-foto-reuters-1400427308-499667БЕОГРАД – У Србији је активиран хуманитарни број код мобилног оператера МТС, гдје грађани Србије могу слањем празне СМС поруке на број 2161 донирати помоћ за угрожено становништво у поплављеним подручјима Републике Српске, а од сутра и посредством Теленора и ВИП-а, рекао је Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Београду.

Он је навео да је хуманитарни број 2161 активиран у склопу вођења хуманитарне акције Представништва Републике Српске у Србији на помоћи угроженом становништву на поплављеним подручјима на територији Републике Српске.

Слањем празне поруке донира се 100 динара /0,87 евра/ помоћи угроженом становништву у поплављеним подручјима на територији Републике Српске.

„Од сутра ће корисници услуга мобилних оператера Теленор и ВИП такође моћи слањем празне поруке на исти број 2161 да донирају и помогну угроженом становништву на поплављеном подручју Републике Српске 100 динара“, рекао је Цицовић.

Он је навео да је Представништво Републике Српске у Србији интензивно радило на активирању овог хуманитарног броја. Корисници сва три мобилна оператера, након слања поруке, добиће повратну поруку у којој пише: „Хвала што помажете угроженом становништву на поплављеним подручјима Републике Српске. Влада Републике Српске“.

Цицовић је рекао да се, прије свега, преко друштвених мрежа и медијских кућа води интензивна акција да се људи добре воље обавијесте на који начин слањем поруке на 2161 могу да помогну Републици Српској. Цицовић је навео да ће Представништво у својој хуманитарној акцији позивања да се помогне Републици Српској, паралелно позвати људе добре воље да помогну и угроженом становништву поплављених подручја у Србији слањем поруке на број 1003.

Он је додао да је на сајту и банерима Представништва Републике Српске у Србији постављен позив да се помогне и Републици Српској слањем поруке на 2161, али и Србији слањем поруке на 1003. Цицовић је објаснио да је ова активност у складу са инструкцијама Владе Републике Српске и Републичког штаба за ванредне ситуације.


Извор: Срна

Оставите коментар

Оставите коментар на Активиран број 2161 за помоћ Српској

* Обавезна поља