amfilohije(1)Митрополит црногорско-приморски Амфилохије рекао је да „новом светском поретку смета православна црква Христова и да је потпуно јасно да због својих империјалистичких циљева савремени Запад отворено уништава јединство Словена и словенских држава“.

– Наша црква се поново налази на распећу између Истока и Запада. С једне стране, ми се сада налазимо у преломном тренутку нових искушења, а, са друге, у периоду обнове вере и цркве првенствено код словенских народа, на челу са Русијом – рекао је митрополит Амфилохије за руски сајт „Православље“ (www.pravoslavie.ru), наводећи да под Истоком не подразумијева само ислам већ и будизам и конфучијанство.

Митрополит истиче да је том новом светском поретку и погледу на свет, као и радикалном антихришћанству, смета духовно језгро између Европе и Азије – Православна црква Христова, коју је потребно уништити, јер док она постоји та нова идеологија не може да тријумфује целим светом.

Митрополит Амфилохије је рекао да није случајно што је одмах после пада Советског Савеза та „евро-америчка идеја прво бомбардовала православну земљу, односно простор српског народа, што је био само почетак империјалистичке експанзије новог светског поретка и припреме за напад на Русију, што се види и по догађајима у Украјини“.

„То је кристално јасно и не ради се ту о некаквој светској завери. Једина снага која обедињује народе Балкана и Русије је православна црква, а да би се покорили ти не мали простори и завладало њима, не само географски, него стратешки и економски – треба им узети душу“, рекао је митрополит Амфилохије, који је Православну цркву упоредио са библијским многострадалним Јовом.

Он каже да у данашње време формирање нових држава, које су се појавили након распада Советског Савеза и бивше Југославије, као и нових нација утиче на неки начин и на појаву нових „цркава“, као што је украјинска, македонска и црногорска.

Митрополит Амфилохије је рекао да је зачуђујуће то што су се Европа, САД и НАТО 70 година прошлог века борили да униште СССР, а сада чувају све суштинске резултате комунистичког режима, као откровење Божије, да би постигли своје империјалистичке циљеве изазивањем братоубилачких ратова на Балкану, а сада и у Украјини.

Тај нацистички продор на исток, истиче митрополит Амфилохије, представља наставак крсташких ратова другим методама и да се дешава исто оно што се сада догађа у Сирији, Ираку, Авганистану – пљачкање богатстава тих источних народа.

 

Митрополит црногорско-приморски наводи да је од Косова направљена „исламска држава“ уз помоћ НАТО бомбардовања, а да покушавају и БиХ да претворе у унитарну исламску државу.

Он каже да је Македонија фактички подељена на словенски и албански део и питање је колико може опстати у том облику, док Црном Гором влада иста група која се, ради интереса, за време комуниста клањала златном комунистичком телету, а сада златном телету у Бриселу.

Митрополит је рекао да су такву Македонију, као и Украјину и савремену Црну Гору направили комунисти са црногорском нацијом и црногорским језиком, а сада хоће и своју „црногорску цркву“.

Према ријечима митрополита, Западу није довољно само да успостави границу између Србије и Црне Горе, него их је потребно убедити да нису један народ, исто као и Русију и Украјину.

Митрополит Амфилохије истиче да се борба води за нафту и друга природна богатства Украјине, Русије и на Блиском истоку.

– Сада су увукли Исток у пакао, борећи са против оних које су сами некада створили – против такозване Ал каиде. Осим тога, на Истоку се уништава Црква Христова. Фанатични исламски покрети уништавају фактички читаво хришћанство. И опет имамо посла са потпуно антихришћанском идеологијом која делује у интересу новог светског поретка у свим областима људског живота“, рекао је митрополит Амфилохије.

Митрополит црногорско-приморски навео је да се паралелно сви враћају покличу „Хлеба и игара“ паганског Рима, а разарају се последњи остаци хришћанства на просторима Европе и Америке.

Нос сатане са Запада намеће се свету

Митрополит Амфилохије навео је да је западна цивилизација, базирана на идеји паганског Рима и примата римског епископа, носилац новог виђења света, новог светског поретка – не само државног и социјалног него и нове етике, погледа на свет и начина живота.

– Рекао бих да иза такве врсте антихришћанства извирује нос сатане – сатанизам, који се испољава све јасније и јасније, користећи сва савремена средства и намећући се свету – рекао је Амфилохије.

Намерно разорили Југославију, по принципу „завади па владај“

Митрополит Амфилохије је навео да је бивша Југославија намерно разорена по принципу „завади, па владај“ јер њом није било могуће тако лако манипулисати, а створене су мале сателитске државе Словенија, Хрватска, БиХ, која никада није ни постојала као држава, а подељене су Србија и Црна Гора – један народ, вековна држава.


Извор: Срна

Оставите коментар

Оставите коментар на Амфилохије о новом светском поретку и антихришћанству

* Обавезна поља