cedomir-jovanovic-beta_fБЕОГРАД – Председник Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић оценио је данас да је реално да градски избори у Београду буду половином марта, што је, према његовим речима, термин о којем би се могло размишљати и када је реч о републичким изборима.

Јовановић је у Јутарњем програму ТВ Пинк рекао да мандат привремене управе у Београду траје 60 дана и да “од 17. јануара Београд мора ући у изборну кампању”, а да је због временских услова тешко очекивати да избори буду у фебруару.

Он је рекао да су странке увек спремне за изборну кампању, а на питање да ли ће ЛДП ући са неком партијом у предизборну коалицију, одговорио је да о томе у тој странци не размишљају, да је ЛДП одбио понуду ДС, да су коалиције привремена решења која трају само до избора и да му се то не допада.

Упитан у каквим је односима сада са ДС, Јовановић је рекао “као и са СНС-ом”, а на питање о могућности договора са СНС, Јовановић је одговорио да то зависи од људи који ће гласати на изборима.

– Јасно је да међу нама постоје разлике, не само у односу ЛДП-а и СНС-а, него и односу свих других партија које делују у нашем друштву – рекао је Јовановић, оценивши да за СНС гласају људи који би желели да конзервирају постојеће стање.

– Нити ја требам Вучићу, нити Вучић треба мени – истакао је Јовановић и оценио да резултати протеклих локалних избора у Оџацима, на Вождовцу и у Костолцу нису повод за ванредне изборе.

„Овако више даље не може“

Председник ЛДП-а је истакао да је документ “Договор” намењен пре свега друштву и грађанима од којих се тражи да “схвате чињеницу да овако више даље не може”.

– Од радника тражимо да схвате да нам је потребан Закон о раду, јер тај закон о раду није претња за онога који ради, него за оног који не ради – рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да не функционишу економија, да не постоји ниједан сегмент живота који је одржив и да “наредне године треба да вратимо шест милијарди евра”.

– Ако желимо да се боримо против корупције, желимо институције, законе – истакао је Јовановић, наводећи да Србија у тој области за годину и по дана није усвојила ниједан закон.

– Ми данас плаћамо економску цену пропале политике – рекао је Јовановић, истичући да се мора променити политика и да ће ЛДП учининити све да се у земљи успостави елементарни ред.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Чеди није потребан Вучић

* Обавезна поља