Henri-KisindzerБивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер већ је упозорио Запад: да покушаји демонизовања Владимира Путина нису политика, већ доказ – њеног непостојања. А управо је отишао и корак даље.

Изјавио је да Путин није имао никакав план за потпаљује украјинску кризу, већ да је био присиљен да реагује на развој догађаја.

„Треба да се запитамо: зар би неко (Путин) које потрошио 60 милијарди долара на Олимпијаду у Сочију, са намером да Русију представи као прогресивну државу, после само три дана напао на Украјину? Не, то је мало вероватно. Путин је био присиљен да реагује јер су догађаји изашли испод његове контроле. Не верујем да је он планирао да Украјину доведе до кризе и да је рачунао са постепеним развојем ситуације”.

Кисинџер је отворено посаветовао Вашингтону и ЕУ да прво разреше украјинску кризу, а да тек потом расправљају о односима Украјине и Русије.

Он је поновио своју познату тезу да Украјина треба да буде мост између Истока и Запада и открио да су сви познати људи из Русије са којима се сусретао, укључујући Солжењицина и Бродског, „доживљавали Украјину као саставни део руске културе”.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Кисинџер – Путин је био присиљен да реагује

* Обавезна поља