IVICA DACICБЕОГРАД – Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић поручио је данас да су Србији потребне реформе са људским ликом, за људе а не против њих и да гарантује да ће се доносити закони у интересу радника а не тајкуна

„Дајем гаранцију синдикатима да ниједан закон неће бити донет без мишљења социјалних партнера, радника и синдиката, јер ми немамо друге које штитимо осим оних који живе од свога рада“, изјавио је Дачић на предизборној конвенцији коалиције СПС-ПУПС-ЈС у београдској Комбанк Арени.

Он је рекао да гарантује да ће та коалиција све да уради да се не отпуштају радници, него да се запошљавају, истакавши да ти људи који остају без посла нису статистичке грешке, већ су то су судбине породица и нико нема право да се игра са њима.

Лидер социјалиста је додао и да гарантује младим људима да ће ово бити земља којом ће се поносити, да ће престати егзодус младих, да ће моћи да се запосле, да ће сви моћи са поносом да живе и раде.

Република Српска вечно опстати

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је у недељу да ће Република Српска вечно опстати и да нема промене Дејтонског споразума без сагласности српског народа.

„Њу нису створиле ни Демократска странка ни Српски покрет обнове, они су хтели да је униште“, рекао је Дачић на предизборном скупу СПС-ПУПС-ЈС у Београду.

Он је упозорио Међународну заједницу да се „не игра са променом Дејтонског споразума, јер су већ једном због тога изазвали рат“.

„Ми смо имали санкције због Републике Српске, нас су притискали да не помажемо, док су друге странке тај притисак подржавале, ми смо се жртвовали. Нема промене Дејтонског споразума без сагласности српског народа“, казао је председник СПС.

Говорећи о преговорима Србије са Европском унијом, Дачић је казао да преговори нису вођени да би помогао „премијеру“ Косова Хашиму Тачију.

„Нисмо ми водили преговоре да бисмо помогли Тачију, напротив ви знате да бих га ја најрадије ухапсио због онога што је на Косову радио Србима“, додао је он.

Милан Кркобабић: Дачић је Наполеон политичке сцене Србије 21. века

Заменик председника ПУПС-а Милан Кркобабић изјавио је да Србији не требају, како је рекао, „генијални умови“ који ће да отпусте људе и тако смање трошкове, нити они који ће да „уравнотеже“ буџет тако што ће укинути пензије.

Кркобабић је рекао да је његова порука запосленима у јавном сектору – просветним и здравственим радницима, полицији, радницима у јавним служвама – да нема вишка запослених, већ има мањка посла, а пензионерима – да та коалиција најбоље брине о њима и неће одустати од става да нема смањења, нити замрзавања пензија.

„Има ових дана оних који брину о вама, али не могу бити већи католик од папе – не могу боље штитити пензионере од Кркобабића“, рекао је Кркобабић пензионерима.

Он је рекао да зна да су пензије мале и да се коалиција зато изборила за 13. пензију.

„То је једини новац који вам омогућује да платите порез и оне чудне рачуне које вам данас доносе за струју, али са нама их неће бити“, нагласио је Кркобабић.

Како је нагласио, на политичкој сцени Србије постоје различити политичари – велики и мали, али смао један међу њима је прешао ту „магичну границу и од политичара постао државник“:

„То је Ивица Дачић. Политичара ће бити и било је, али државника нема много, бар у српској историји они су реткост. Ова коалиција има срећу да је њен део такав човек. Желим му добро здравље и велику храброст и нека успе Наполеон политичке сцене Србије 21. века да заштити угрожене, да се избори за социјалну правду и достојанство Србије“, поручио је Кркобабић


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Дачић – Реформе са људским ликом

* Обавезна поља