majkl-davenport-sednica-vlade-16-03-2015-1БЕОГРАД – Влада Србије у потпуности је посвећена европском путу и настоји да у потпуности, у складу са роковима, испуни све обавезе у процесу придруживања, оцењено је на данашњој седници Владе, којој је присуствовао и шеф Мисије ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт.

У саопштењу Канцеларије за сарадњу с медијима наведено је да Влада улаже значајне напоре да одржи корак у припремама за отварање свих поглавља у преговорима за приступање Србије Европској унији.

Оцењено је да је напредак остварен и у процесу примене Бриселског споразума и да је Влада Србије, како је речено, посвећена решавању проблема и обезбеђивању услова за одрживи опстанак и стабилизовање стања у јужној покрајини.

Влада је на седници усвојила и Програм о распореду и коришћењу средстава за пружање помоћи повратничким и угроженим домаћинствима на подручју Аутономне покрајине Косово и Метохија за 2015. годину.

Влада Србије је усвојила и Предлог закона о употреби знаковног језика чијом применом ће се обезбедити једнакост и отворити могућности за остваривање права и потреба глувих лица, неведено је у саопштењу.

„Влада посвећена путу у ЕУ“

Београд — Влада Србије у потпуности је посвећена европском путу и настоји да, у складу са роковима, испуни све обавезе у процесу придруживања.

То је оцењено је на данашњој седници Владе Србије, којој је присуствовао и шеф Декегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт.

Како је саопштено из Владе, на седници је наглашено да Влада Србије улаже значајне напоре да одржи корак у припремама за отварање свих поглавља у преговорима о приступању Србије Европској унији.

Оцењено је да је напредак остварен и у процесу примене Бриселског споразума и да је Влада Србије посвећена решавању проблема и обезбеђивању услова за одрживи опстанак и стабилизовање стања на Косову, додаје се у саопштењу.

Влада је на седници усвојила „Програм о распореду и коришћењу средстава за пружање помоћи повратничким и угроженим домаћинствима на подручју Аутономне покрајине Косово и Метохија за 2015“, наводи се у саопштењу.

Усвојен је, како се додаје, и Предлог закона о употреби знаковног језика чијом применом ће се обезбедити једнакост и отворити могућности за остваривање права и потреба глувих лица.


Извор: Танјуг, Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Девенпорт опет на седници владе

* Обавезна поља