TOMISLAV NIKOLICКРАГУЈЕВАЦ – Председник Томислав Николић изјавио да је за „аферу Вршачки виногради“ одговоран бивши министар финансија Млађан Динкић и да је та афера измишљена.

Он је објаснио да је цела афера „измишљена“ како би „пропала“ његова посета Кини, реализована крајем августа ове године.

„Ми смо то све некако регулисали, одложили решавање са кинеским партнером, али, питајте господина Динкића, ако се усуђује да говори лоше о председнику Републике, ко је створио проблем“, казао је Николић новинарима.

Он је додао да Динкића треба питати и ко је измислио уредбу „да у току дана можете да обавите три лицитације и да за трећину почетне цене истог дана продате некоме, ко је то продао кинеском партнеру, ко је дао све елементе за уговор, и зашто се све крило до пред два дана пред моју посету да они који су и правили уговор да га не потпишу“.

Николић је казао и да „цела Влада зна“ како је дошло до проблема са продајом предузећа Вршачки виногради кинеском купцу и упитао да ли би могао да буде одбијен купац да је којим случајем дошао из неке западне земље, а не из Кине: „Покушавам да створим добар однос са свим државама у свету и непријатно је када имате партнере из Кине којима држава може да каже да неће да потпише оно што је договорено. Питам се, да је био партнер са Запада, да ли би исто њему рекли?“

Председник Србије приметио је да Динкић треба да одговара пред „неким другим органима“ због стања у економији, а поручио му је – „да га се окане“.

„Због свега онога што се у Србији у економији дешавало мислим да Млађан Динкић треба да одговара пред неким другим органима. Нека се окане тога да покушава да ‘дохвати’ изабраног председника Републике“, закључио је Николић.

Помиловање Марковића није у процедури

Томислав Николић је рекао да питање евентуалног помиловања некадашњег шефа државне безбедности Радомира Марковића није у процедури.

„То уопште није у процедури, то је у процедури само у медијима, или је неко лансирао у медије. Али, много је лепше питање ко ми то све прети да ћу да ‘платим’ уколико донесем једну одлуку по Уставу, овакву или онакву“, рекао је Николић.

Председник је новинарима скренуо пажњу да није одговорно да износе прогнозе и нагласио да у животу није направио много грешака и да у случају Марковић „сигурно неће погрешити“.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Динкић треба да одговара пред неким другим органима

* Обавезна поља