dodik-skupstinaПредседник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да су ставови некадашњег хрватског премијера и лидера хрватског СДП Зорана Милановића само демаскирали илузије да у Хрватској постоји разлика између „левице“ и „деснице“ када је реч о Србији и Србима.

„Милановић је по више основа искомплексиран политичар и човек. Живи под теретом имена које неодољиво ‘мирише’ на српско, губи изборе а не схвата зашто. Милановић пола дана живи као партизан, а пола као усташа, и као већина политичара са хрватске сцене вуче вишевековни комплекс од Срба. Та врста шизофреније у политичком деловању ескалира у једној овако јадној салви увреда, које су најпре израз Милановиће свеколике немоћи“, рекао је Додик на питање Срне да прокоментарише Милановићеве увредљиве изјаве које је изнео на рачун Срба и Србије.

Додик је оценио да је Милановић испао смешан тип, када се на све што је рекао погледа са дистанце од два дана. „У свему може да профитира само Томпсон. Сад може да очекује позив да гостује и на предизборним скуповима хрватске антифашистичке левице“, рекао је Додик. Загребачки „Јутарњи лист“ објавио је тајне снимке састанка бившег премијера Хрватске и лидера Социјалдемократске партије Зорана Милановића са представницима ратних ветерана током којег није бирао речи о Србији и Србима, а у једном тренутку је рекао да су „Срби шака јада“.


Извор: Срна

Оставите коментар

Оставите коментар на Додик о Зорану Милановићу

* Обавезна поља