doboj-poplaveДОБОЈ, БИЈЕЉИНА – Обрен Петровић, градоначелник Добоја, угроженог поплавама, потврдио је да су на подручју тог града пронађена тела 20 особа. Насип на Сави између Батковића и Раче пукао је на четири места, види се на снимцима из хеликоптера, које је објавила бијељинска БН Телевизија.

Насип на Сави између Батковића и Раче пукао је на четири места, види се на снимцима из хеликоптера, које је вечерас објавила бијељинска БН Телевизија.

Ако ниво реке настави да расте, на подручју Бијељине би могло бити евакуисано између 6.000 и 10.000 људи, потврдио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

„Најугроженија су села која се налазе у непосредној близини Саве и из њих смо већ евакуисали 600 људи. Уколико Сава настави да расте та села би могла бити потпуно потопљена. Евакуација угрожених људи и даље траје, практично смо тек почели с њом“, казао је Мићић.

БАЊАЛУКА – Полиција у Добоју пронашла је шест мртвих особа после повлачења воде у том граду, рекао је директор полиције Републике Српске Гојко Васић.

До сада је због поплава у Републици Српској најмање двадесетпет особа изгубило живот.

„Повлачењем водостаја река, долазимо до најтежих стања и података”, казао је Васић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је додао да је у Шамцу страдала једна старија особа, која се оклизнула и пала у воду покушавајући да се попне уз стубиште.

Јуче је у месту Церска код Власенице због урушавања куће погинула једна жена, у Дворовина код Бијељине погинуо је мушкарац, када се срушила викендица у којој се налазио, док се један старији мушкарац из Српца утопио у Врбасу приликом евакуације.

„Велики проблем је на који начин обавестити становништво да се приступи евакуацији и предузму мере. Позивам грађане Приједора, Новог и Бијељине да предузму мере предострожности, посебно када су у питању непокретне особе”, истакао је директор полиције РС.

У РС данас је ситуација стабилна, осим у Приједору, Новом и Бијељини.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Драматично у Републици Српској

* Обавезна поља