drecun_odborKiM_2009БЕОГРАД — Председник Одбора за КиМ Скупштине Србије Милован Дрецун изразио је очекивање да новоизабрани председник Косова Хашим Тачи неће бити препрека формирању ЗСО и да је српска заједница „донела рационалну одлуку“ тиме што је у парламенту дала подршку Тачију да буде „председник Косова“.

„Очекујемо да Тачи не буде препрека и да не омета ЗСО. Да конструктивно са места на коме се налази доприноси стабилизацији на Косову и посебно побољшању положаја српског народа“, рекао је Дрецун новинарима у Скупштини Србије.

Он је оценио да је српска заједница на Косову показала да „може у најтежим тренуцима да донесе рационалну одлуку“. „Оно што забрињава је неспремност Албанаца и власти у Приштини да поштују Бриселски споразум“, додао је Дрецун.

На тај начин, Дрецун је демантовао Вучића који је дан после избора за Тачија изјавио да косметски Срби за њега нису гласали!!

Посланици Скупштине Косова су у петак, 26. фебруара, у трећем кругу гласања, изабрали лидера Демократске партије Косова и заменика премијера, Хашима Тачија за председника Косова.

За избор Хашима Тачија за председника Косова гласао је 71 посланик, његов противкандидат Рафет Рама није добио ниједан глас, док је 10 гласова било неважеће. Након тога, он је поднео оставке на све друге функције. Тачи ће преузети функцију председника након што 7. априла буде положио заклетву. Истог дана престаје мандат садашњој председници Атифете Јахјага.


Извор: Танјуг, ЦЕОПОМ Истина

Оставите коментар

Оставите коментар на Дрецун демантовао Вучића

* Обавезна поља