milovan-drecunБЕОГРАД – Србија мора интезивно да сарађује са Албанијом, колико год да је горак укус, како би јој на тај начин одузела маневарски простор за дестабилизацију, јер Тирана директно утиче на Албанце са Косова, али и југа Србије, изјавио је председник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун.

Он је истакао да Србија очекује да ће договорити процес сарадње са албанском страном, али да се не може гарантовати да ће албанска страна поштовати договорено.

Говорећи о најављеној посети албанског премијера Едија Раме Београду, Дрецун је оценио да без извињења Албаније ово није прави тренутак за разговоре са албанском страном, али да је увек мудрије разговарати него ићи у даље сукобљавање.

„Односи између Срба и Албанаца су веома напети. Успели смо да их релаксирамо бриселским споразумом, али су увек оптерећени великоалбанским претензијама и увек умањују примену бриселског споразума. Кад год се појави неки такав инцидент, увек есплодирају екстремисти у Македонији, на југу Србије, у Бечу… Али ми морамо наставити даље. Србија не сме да наседне на провокације“, рекао је Дрецун за Б92.

Када је ријеч о дијалогу Београда и Приштине, Дрецун је навео да је до сада урађено нешто на техничком нивоу, али да је за наставак дијалога потребно формирати власт у Приштини.

„Сада морамо да чекамо да се реши то питање власти у Приштини, а Србија је спремна да настави дијалог“, поручио је Дрецун.


Извор: Срна

Оставите коментар

Оставите коментар на Дрецун – Србија МОРА да сарађује са Албанијом!

* Обавезна поља