ds-snsНОВИ САД — Новосадски одбор ДС поново је затражио оставку градоначелника Милоша Вучевића јер је неспособан и не бави се чиме би требало. СНС: Оптужбе ДС-а немају аргументе.

„С обзиром да је неспособан за бригу о безбедности Новосађана, неспособан за привлачење нових инвеститора, неспособан да поправи стање у јавним предузећима, а једино способан за најприземније увреде, клевете и лажи, захтевамо његову хитну оставку и извињење, које дугује пре свега Новосађанима“, пише у саопштењу ДС.

ДС је оценила да је Вучевић одговоран зато што је Нови Сад постао веома небезбедан, уз свакодневно оружано насиље на улицама и страх грађана.

ДС је навео да Вучевић у градској власти седи са појединим странкама које је он лично оптуживао за куповање гласова на локалним изборима маја 2012. године.

Градски одбор СНС Нови Сад саопштио је да оптужбе Демократске странке на рачун градоначелника Милоша Вучевића немају ниједан аргумент.

Новосадски напредњаци наводе да су задовољни чињеницом да ДС у Новом Саду „нема бирачима да понуди ништа сем бесмислених саопштења у којима тражи оставку градоначелника“.

„То је јасан показатељ да СНС не мора да брине за добар резултат на предстојећим изборима 16. марта“, наводи се у саопштењу СНС.

Напредњаци истичу да су разлози које ДС наводи за оставку градоначелника „више него интересантни“, јер како стоји, подизање тензије око безбедности у граду јесте, по напредњацима, главни аргумент за поменуте захтеве.

„Јавности ради, Милош Вучевић је најзаслужнији што је Нови Сад добио начелника полицијске управе који није био постављен готово четири године због немогућности да се разне фракције у оквиру ДС договре око персоналног решења“, истиче се у саопштењу.

Новосадски напреднајци додају да претходни градоначелник Игор Павличић није био ни укључен у разговоре око постављања начелника полицијске управе што, како се наводи, „довољно говори о разлици у способности и утицају претходног и садашњег градоначелника“.

Градски одбор СНС поручује да прича о безбедности излази из оквира страначке приче и страначких препуцавања те да стварање тензије не доноси добро ниједном становнику Новог Сада.

Милош Вучевић: Напад Бојана Пајтића на СНС је скандалозан

Председник новосадског одбора СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић оценио да је председник Владе Војводине Бојан Пајтић скандалозно напао СНС.

Вучевић је рекао да је Пајтић изјавом Радио-телевизији Војводине „скандалозно напао СНС“ и „прљаво почео“ предизборну кампању.

Вучевић је на конференцији за новинаре приказао снимак на којем Бојан Пајтић у емисији РТВ каже да су у Војводини „бирачи против ауторитарности и атмосфере коју намеће актуелни режим, а која подсећа на деведесете, где је живот и смрт грађана зависио од тога да ли је вођа устао на леву ногу, или то да ли ће земља ићи у правцу европских интеграција, или заратити са НАТО зависи од тога да ли је ‘патер фамилиас’ узео лекове тог дана или не“.

Вучевић је навео да је Пајтић том изјавом „најскандалозније и незапамћено у новијој политичкој пракси Србије“ напао потпредседника Владе и лидера СНС Александра Вучића.

Вучевић је оценио да Пајтић после такве изјаве, „не може више да врши најодговорнију функцију у Војводини и јасно је показао да није председник Владе свих грађана Војводине, него једног острашћеног, политичко-тајкунског миљеа и лобија“.

Новосадски одбор СНС је поновио да су нарушени легалност и легитимитет покрајинске власти и да не стоји Пајтићева изјава да ће покрајински избори бити редовно одржани 2016. године.

„Легитимитет је нарушен и након одлуке Уставног суда Србије о неуставности појединих одредаба Статута Војводине, јер су из Демократске странке лагали грађане да је Статут правно ваљан и квалитетан и своју политику базирали на њему, а данас се праве да се ништа није догодило. Слагали су грађане и о питању Развојне банке Војводине и Развојног фонда и фонда за капитална улагања“, рекао је Вучевић.

На питање да ли има назнака када ће бити покрајински избори, Вучевић је одговорио да не жели да се бави „техничким детаљима“, али да је природно да до тога дође јер је нарушен легитимитет већине покрајинске скупштине.

Додао је да функционисање Новог Сада неће бити угрожено због предизборне кампање у Србији.


Извор: Танјуг, Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на ДС захтева оставку и извињење Вучевића

* Обавезна поља